1. kolo: FC Hradec Králové – FC MAS Táborsko 1:1 (0:1)

Hradečtí fotbalisté na úvod druhé ligy přivítali na svém stadionu FC MAS Táborsko. Po nástupu obou týmů na hrací plochu předal místopředseda fanklubu VOTROCI 2000 Ing. Jan Sedunka Radimovi Ottmarovi pohár pro nejlepšího hráče loňské sezóny a také dárkový koš.

Zápas

První poločas byl opatrný a plný nepřesností. Oba týmy si téměř nevytvářely šance. Přesto měl Hradec tutovku, skvěle hrající Zorvan se uvolnil po samostatné akci a předložil míč osamocenému Martanovi, ten však vysoko přestřelil. Ve 40. minutě přišel trest, když Ottmarovo zaváhání při rozehrávce využil Musiol – 0:1.
Po přestávce zamkli Východočeši Táborsko na své polovině a z několika šancí se ujala krásná střela Petra Schwarze, který střelou do šibenice nedal Tomovi šanci – 1:1. Poté domácí doslova přišpendlili hosty z Táborska na jejich polovině, do vápna létal jeden centr za druhým, ale Toma čaroval. V závěru byl ještě v šanci Pázler, lidi už zvedali ruce, ale nakonec míč za zády brankáře hostí neskončil, a tak utkání skončilo remízou 1:1.

Návštěvnost

Hlášeno bylo 1222 diváků, což je docela málo na klub s dlouholetou tradicí. Navíc si přítomní mohli sami spočítat, že se návštěva mohla pohybovat zhruba okolo osmi stovek. Fanouškům na západní tribuně nelze upřít snahu za jejich povzbuzování, ale na rozlehlém stadionu to mají těžké, přesto bylo jejich počínání více než sympatické. Hostující fans zřejmě nedorazili, sektor byl prázdný.

Fotogalerie

(Autor fotek: Luboš Lorinc)

Závěr

  • Bod z úvodního kola je hrozně málo
  • Hráčům nelze upřít bojovnost a snahu vyhrát
  • V pátek zavítáme do Znojma