Výjezdové vysvědčení: FK Slavoj Vyšehrad

Praha už volá, Praha už volá! V den pálení Gertrud, teda respektive čarodějnic, nás čekal výjezd do Prahy.  Jak to celé probíhalo, to vám popíši v následujících řádcích, takže při čtení článku buďte trpěliví. Jen předem napíši, že zápas se odehrával na stadionu FK Viktoria Žižkov, na kterém ve druhé lize (kvůli nevyhovujícímu stadionu) hraje další pražský tým, FK Slavoj Vyšehrad.

  • Cena vstupného + počet diváků

Cena vstupenky do sektoru hostů byla velmi příznivá. Lístek (+ program, který byl v ceně) se dal pořídit za 60 korun, tedy levněji než na posledním výjezdu do Perníkova. Čtvrt hodiny před zápasem na tribunách prakticky byli jen fanoušci černobílých barev a tak se chýlilo k velice tristní návštěvě. Ono by se dalo i uvažovat o dvou obrázcích s nápisem „Najdi deset rozdílů“. Na jednom obrázku stadion v sobotu se Slavojem a na druhém stánek v Příbrami 15 minut před výkopem. Nakonec si cestu na stadion našlo necelých pět set lidí, z nichž bylo 78 v sektoru hostí.

  • Přístup na stadion + výhled

Tento stadion patří mezi starší typy. Dala by se udělat soutěž, kdo má víc zrezivělý staďák, jestli Hradec či Viktorka, ale zpět k přístupu do Žižkov arény. Na místo určení jsme dorazili asi hodinu před zápasem. Chvíli se muselo čekat na lístky, jelikož zřejmě pořadatelé nepočítali s tím, že přijedeme tak brzo. Kontrola „venkovanů“ (jak někteří Pražáci pojmenovávají Hradec) proběhla naprosto v klidu. Po vstupu na nás čekala celá tribuna za jednou z branek, která byla jen pro nás. Výhled ze sektoru hostů je na Žižkově slušný. Malou nevýhodou je železný plot. Když na něj pověsíte vlajky, tak nejsou bohužel vidět, takže jsme zvolili variantu pověšení vlajek a ochranou síť a v sektoru jsme zaujali pozice v horních řadách.
Stadion má mimojiné vynikající akustiku, takže když jsme se do toho trochu opřeli, chorály a popěvky se krásně rozléhaly.

  • Občerstvení a WC

Občerstvení má velký mínus. Na stadionu fungoval jen jeden stánek a to v opačném rohu stadionu než byl náš sektor. Pořadatelé na Žižkově museli být tedy v permanenci. Obsloužení bylo tedy zdlouhavé, někdo měl dokonce studenou klobásu, bohužel došlo k velkému podcenění, ale snad to bude příště lepší, i když…nám už to bude třeba jedno.  :grin:
Pro vykonání potřeby se nabízely dvě fešné TOI TOIky, které otestovaly spíše dámy. Pro pány bylo rychlejší vych*at se za hajzlíky.

  • Security + PČR

„Securitka“ byla velice přátelská. V průběhu zápasu se nevyskytly žádné konflikty. Naopak se dalo s pořadateli bez problémů pokecat. Po druhém gólu se u nás objevila menší pyrotechnika, ale než doběhli hasiči, tak už bylo po všem. Žádný problém se nevyskytl ani s policií České republiky, což se stává z jejich strany jen zřídka. Chlapci z tajné policie by měli více trénovat, byli totiž nenápadní jako slon pod rohožkou. :-)

  • Souhrn

Závěrem bych chtěl napsat, že tento výjezd se povedl. Žádná buzerace ze strany security či policie se nekonala. Dokonce nikdo Pražákům nezboural sloupek. V negativu výjezdu bych zmínil občerstvení, ale více bych to už nerozebíral. Vykradli jsme Prahu a odvezli si plný počet bodů.

  • Hlášky dne

“Jedině Hráááádec, teď si sedneme, když hraje Hradec”