Výjezdové vysvědčení: FK Mladá Boleslav

Přinášíme Vám zajímavé vysvědčení z města automobilů. Opět je to z pohledu fanouška Hradce, ale tentokrát z hlavní tribuny. 

  • Cena vstupného + počet diváků

Vzhledem k nepříliš v hodnému termínu (středa 15:00) se městském stadionu v Mladé Boleslavi sešlo okolo 500 diváků. Český pohár v Česku téměř vůbec netáhne, ale když tomu navíc pomůžete tímto termínem, nemůžete se ničemu divit.

  • Přístup do sektoru + výhled

Kdo byl v Boleslavi, tak už to zná. Parkujeme přímo u sektoru hostí, kde už jsou připraveny dva antony těžkooděnců. Jelikož jsme přijeli jen dva, tak to vychází (jeden anton = jeden fanoušek). Pokladna u sektoru hostí byla zavřená, proto jdeme rovnou k bráně, která je dokonce zamčena. Hraje se dnes vůbec? Přijíždí k nám bílá fabia (kriminálka) a vysvětluje nám, že musíme jít na hlavní tribunu, že se sektor otevírat nebude (pozn.: co by s námi asi dělali, kdyby nás vyjelo okolo stovky). Deset minut do zápasu a my tedy obcházíme celý areál k hlavním pokladnám.

Votrok: “Prosil bych jednu vstupenku”
Pokladní: “Máte permanentku? Pokud ano, dáme Vám slevu”
Votrok: Hradecká permice bohužel neprošla…

Za lístek chtěli 50 korun za hlavu. Na tribuně potkáváme ještě jednoho votroka. Umisťujeme se hned vedle naší střídačky, kde věšíme vlajku a usedáme do třetí řady. Výhled máme parádní, vše jako na dlani. Žádné sítě, velké ploty, hasičská hadice, nic podobného – užíváme si luxusu.  :grin:

  • Občerstvení a WC

Občerstvení tvořili asi tři maringotky vedle od sebe asi po deseti metrech. Dal jsem si klobásu a nealko. Klobása vyšla na padesátku, chuťově výborná, ale zklamal jeden krajíc chlebu. Záchody jsme nenavštívili, tak nedokážu zhodnotit, ale určitě to bude lepší komfort než ty hnusný TOI TOIky v sektoru hostí.

  • Security + PČR

Po příjezdu vidíme jen ty dva antony těžkooděnců, na stadionu asi čtyři měšťáci, ale vše bez problémů. Sekuritku tvořili zřejmě lidi z Jedličkova ústavu. Naši jedinou flagu si vzal na starosti jeden sekuriťák, hlídal ji jako ostříž. Před poločasem zahlédl na tribuně kamaráda a požádal ho, jestli mu dát napít piva. Kamarád vyhověl a pivo mu donesl. Ke smůle pořadatele viděl celý incident hlavní pořadatel, vysvlékl podřízeného z vestičky a vyhodil ho.  :grin: Při odjezdu z fotbalu potkáváme tuto osobu ještě kousek od stadionu, jak se zpovídá fízlům, zřejmě slušný oddíl.

  • Souhrn

Výjezd nakonec nebyl až tak špatný, poznali jsme stadion z role domácího fanouška Mladé Boleslavi, fotbal se líbil a užili jsme si to. Výjezdová nula se nekonala, což je pro nás také důležité. Samozřejmě lepší by to bylo v plném sektoru na druhé straně, tak snad už na podzim.  :razz:

  • Hláška dne

“Dáme jim čtyři a jedeme do prdele!”