Přípravné zápasy v Polsku

Na hradecké fotbalisty čekal trojlístek přípravných zápasů v Polsku. Na své konto si připsali dvě výhry a jednu prohru. Nyní však Votroky čeká už jen generálka na ligu. O víkendu se utkají s FK Dobrovice a za necelé dva týdny to vypukne.

Lechia Dzierzoniow – FC Hradec Králové 1:2 (0:0)

Branky: 90. Juraszek – 62. Žondra, 72. Súkenník

V prvním poločase prvního zápasu se toho moc velkého neodehrálo. Za zmínku stojí Žondrova šance, jenž skončila u obránce, který odkopl míč z brankové čáry do bezpečí. Zkraje poločasu se mohlo měnit skóre, ale Pázler nepřekonal gólmana polského týmu. Stav se měnil až v 62. minutě, kdy se Žondra uvolnil a střelou rozvlnil síť – 1:0. O deset minut později se kopala penalta. Hradeckého Žondru nedovoleně zastavil bránící hráč a Súkenník s přehledem proměnil – 2:0. V závěru zápasu se povedlo polskému týmu snížit, když Juraszek doklepl míč za Ottmara – 2:1

Chrobry Glogow – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branky: 66. Gasior

Zápas začal pozvolna, první vážnější šanci měl hradecký Marek Plašil, jenž orazítkoval tyč branky Glogowu. Do konce poločasu žádná pořádná šance nepřišla a tak se odcházelo do šaten za stavu 0:0. Do druhého poločasu vstoupili lépe Votroci. Malinský, Mareš, ale ani Vlkanova se neprosadili a tak stav zůstal stále nezměněný. Stav se měnil na druhé straně. Gasior vystihl rozehrávku mezi Plašilem a Lindrem a do prázdné branky neměl problém uklidit míč – 0:1. Votroci poté mohli srovnat stav utkání, ale své šance neproměňovali. Zápas skončil první prohrou východočeského celku v přípravných zápasech v Polsku.

Newport County AFC – FC Hradec Králové 0:2 (0:1)

Branky: 19. Martan, 55. Pázler

Zápas s waleským účastníkem čtvrté anglické ligy začal lépe pro Votroky. Po zblokované střele se dostal k dorážce Martan, jenž otevřel v devatenácté minutě skóre zápasu – 1:0. Před koncem poločasu se rozvlnila síť i na druhé straně. Radost týmu z ostrovů překazil zvednutý praporek, signalizující ofsajd. Po změně stran Milan Černý, nová posila Hradce, nacentroval míč na hlavu Pázlera a ten se nemýlil – 2:0. Votroci kontrolovali zápas, do ničeho vážného soupeře nepouštěli a tak se mohli radovat z druhého vítězství v Polsku.

Votroky čeká poslední přípravný zápas před ligou v sobotu. V generálce na ligu budou mít proti sobě FK Dobrovice.