Osmifinále Mol Cupu: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 4:2 (2:1)

Po vítězství ve 2. kole 4:1 na půdě Admiry Praha jsme se dostali do osmifinále Mol Cupu. V něm nám los přiřadil úřadujícího vítěze minulého ročníku poháru, tým FK Mladá Boleslav. Oproti loňskému roku došlo v poháru ke změně, že se ve vyřazovacím pavouku nehrají odvety. Zápas jsme nakonec hráli na půdě soupeře, podlehli mu 4:2 a pohár pro nás letos bohužel končí.

Zápas

Naši trenéři opět dali šanci hráčům z širšího kádru, na hřišti se objevil od začátku Vobejda, v brance zase hradecká stálice Lindr.
V pohledném utkání padalo spousta branek. Skóre otevřeli domácí, kdy po špatné rozehře Noska boleslavští trestali a z dorážky se prosadil Mebrahtu – 1:0.
Hradec zabojoval a odměnou mu bylo vyrovnání. Malinský byl faulován v pokutovém území a penaltu proměnil Schwarz – 1:1. Poté začal gólové představení Magera, který prodloužil centr hlavou a míč skončil k překvapení Lindra v brance – 2:1.

Do druhé půle jsme vstoupili dobře, Pavel Černý si pokryl míč, zatáhl ho na hranici malého vápna a předložil na penaltu Schwarzovi. Jeho střelu však domácí zblokovali na roh. Schwarze to ovšem nemuselo mrzet dlouho, protože se o chvilku později prosadil levačkou po parádní přihrávce Trubače – 2:2.
V 66. minutě byl závar před brankou hostí a domácí se nakonec na třikrát prosadili, opět se trefil Magera 3:2. Hradečtí mohli opět vyrovnat, Plašil měl na hlavě jistou brankou, která před ním zívala zcela prázdná, bohužel trefil pouze tyč. Votroci se hnali za vyrovnáním, ke konci se dopředu vysunul i stoper Chleboun, ale nakonec to k vyrovnání nevedlo, ba naopak. Domácí po jednom brejku utekli a Vobejda musel ve vápně faulovat. Pokutový kop proměnil Magera a zaznamenal hattrick – 4:2.

Domácí nakonec v roli favorita uspěli a s Hradcem Králové si poradili v poměru 4:2, ale rozhodně to pro ně nebyl snadný zápas.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Z hlediska fandění bylo v sektoru hostí mrtvo, což bylo krom neúnavné skupinky dětí v sektoru domácích po celém stadionu. Utkání mohlo přihlížet asi 400 diváků, kteří postupně přicházeli. V sektoru hostí nakonec přihlíželo prohře svého týmu osm fanoušků.
Do sekce vše okolo bychom lze mohli zařadit střelu z voleje od Honzy Mudry, která proletěla skrz tribunou za bránou (těmi oblouky u střechy). Tento kousek se v Boleslavi zatím asi moc lidem nepovedl, a tak byl Mudra odměněn potleskem domácího publika.

Fotogalerie

(autor fotek: Kuksič)