27. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Ve 27. kole zajížděli “votroci” na půdu Třince. Na podzim jsme tohoto soupeře rozdrtili 5:0, což nám usnadnilo i brzké vyloučení Malcharka. Tentokrát se ovšem jednalo o úplně jiný zápas, Třinec je doma silným protivníkem. Hradečtí navíc věděli, že Znojmo s Karvinou zaváhali, a tak by bylo super získat tři body, což se nám nakonec podařilo.

Zápas

Už od začátku utkání jsme byli více na míči, skvěle kombinovala obraná řada se středními záložníky, ale dál jsme se většinou nedostali, jelikož jsme naráželi na třineckou zeď. K několika závarům ale přeci jen došlo. Velkou šanci měli domácí, ovšem nejlepší brankář FNL Radim Ottmar podržel svůj tým. O chvilku později měli domácí hráči další šanci, ale střela skončila mimo. Poté přišly šance také na druhé straně, Janouškův centr našel Vlkanovu, ale toho vychytal Paleček. Do konce poločasu měl ještě velkou šanci bijec Černý, ke smůle votroků se snažil ještě vylepšit pozici pro Janouška, ale jeho pokus byl zblokovaný.

Druhou půli byla hra téměř totožná, Třinec bránil a Hradec útočil. Netrvalo dlouho a černobílí se dostali po hlavičce Černého do vedení – 0:1. Hradečtí chtěli přidat pojišťující branku, ale bohužel se nedokázali prosadit, ať už stříleli Zorvan, Černý a nebo Jirka Janoušek. V závěru zápasu přišel menší tlak domácích, kteří se chtěli pokusit vyrovnat, ale hradečtí už je k ničemu vážnějšímu nepustili a z Třince si odváží tři body za hubené vítězství 0:1.

Velkou pochvalu zaslouží Pavel Černý, který sklepával vysoké balóny, podílel se na největších šancích votroků a vstřelil vítězný gól. V utkání byl hodně vidět i Tomáš Malinský, hradecký rychlonožka připravil několik dobrých šancí a byl také u té nejdůležitější, kdy připravil branku pro “Ruma”.
Pochvalu ovšem nezaslouží jen tito dva, ale samozřejmě celý tým, jedeme dál!

Návštěvnost

Za deštivého počasí si na stadion Rudolfa Labaje našlo cestu 650 diváků, což bylo trochu nadnesené číslo. Příznivců obou táborů bylo určitě méně, ale hrobové ticho na stadionu nebylo. Oba týmy hnalo za kýženými body několik jedinců.

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru hostí se sešlo šestnáct fanoušků Hradce, kteří na zápas vyrazili vlakem už v pátek večer, jelikož není spojení do Třince moc ideální. Další tři fanoušci se na zápas bohužel nedostali.
Na plot věšíme celkem pět vlajek (Kuks, Kutná Hora, Valdice, Chlumec a Veterán Fans), choreografii nemáme žádnou. Během zápasu se snažíme i v nízkém počtu fandit a dát o sobě vědět. Děkovačku si užíváme společně s hráči pomocí vítězného pokřiku “HRADECKÝ ÚTOK”.
Domácí přehodili přes sedačky svou sektorovou vlajku. Nejaktivnějším fanouškem je chlápek s bubnem, který fandí neúnavně celý zápas i za nepříznivého stavu. Dalších pár jedinců se k němu občas přidává, ale to je ze strany třineckých vše.

Fotogalerie

(autoři fotek: fchk.cz, Lukáš Filipec)

Závěr

  • Důležité tři body z Třince!
  • Už v úterý od 17:30 doma se Sokolovem! (pozn.: vložené kolo)
  • Již se můžete hlásit na výjezd do Ústí nad Labem!