24. kolo: FC Hradec Králové – SFC Opava 1:0 (1:0)

Votroci měli šanci navázat na tři výhry v řadě, ale v cestě jim stál tým ze Slezska, který je remízovým králem FNL. Opavský tým se nachází ve středu tabulky a hraje se všemi týmy poměrně vyrovnanou partii, důkazem toho je dvanáct nerozhodných zápasů. Mezi ty naštěstí nepatří ani jeden z Hradcem Králové, protože votroci, jak na podzim v Opavě, tak i na jaře doma dokázali zvítězit o gól.

Zápas

Po odpykaném trestu se do branky votroků vrátil Radim Ottmar a byl to právě on, díky komu získali votroci důležité tři body do tabulky. Hradecká obrana se musela obejít bez kapitána a opory týmu Krmaše, který měl stopku na jeden zápas kvůli žlutým kartám, a tak ho nahradil Chleboun.
Hned v úvodu utkání přišla rychlá branka, kdy Trubač vysunul Vlkanovu, ten se dostal až do vápna a jeho tečovaná střela překvapila Vaška – 1:0. Hradečtí byli i nadále aktivní, ale ani opavští se nebáli zaútočit a byli poměrně rovnocenným soupeřem. Stoprocentních šancí si ovšem oba týmy vytvořili po skromnu a když už k některé došlo, tak skvěle své týmy podrželi brankáři.
Nakonec už se tedy skóre neměnilo a votroci vyhráli nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Návštěvnost

Na stadion Pod Lízátky si v sobotu se začátkem zápasu našlo cestu 1023 lidí. Návštěva není nikterak okouzlující, ale už jsme se smířili s tím, že chodí stále ti samí lidé. Ostatní fanoušky zřejmě přibrzdil brzký termín zápasu. Na takový čas v Hradci Králové nejsou fanoušci zvyklí, kord když je o den dříve Hradecký Majáles. “Letos už jsme si zkusili snad všechny možné dny i časy, chybí snad už jen pondělí o půlnoci.”

Fandění, ultras a vše okolo

Hradecký sektor byl obsazen téměř devadesáti votroky. V prvním poločase došlo hned ke třem vzájemně na sebe navazujícím prezentacím. První proběhla v 10. minutě, kdy byl roztažen nápis “ČESKO NAŠE ZEM” doplněn o české vlajky, druhá prezentace se uskutečnila ve 20. minutě, tentokrát se na nápise objevil text “HRADEC NAŠÍM DOMOVEM”, který doplnili městské barvy (pozn.: červená, žlutá, bílá). Třetí nápis přišel na řadu po půl hodině hry a text na nápise zněl “VOTROCI NAŠÍM ŽIVOTEM”. I třetí část choreografie byla doplněna o vlajky, tentokrát o černobílé.
Support bych tentokrát nejraději neřešil, ale kritika musí oprávněně přijít. První poločas byl ještě dejme tomu průměrný, ale po přestávce jsme nepředvedli vůbec nic. Speaker se mohl snažit, jak chtěl, ale kotel mu nedokázal pomoct a to se nám stalo osudným, Opava si musela připadat jako doma. Konečně se nám naskytl soupeř na tribuně a my působíme neuvěřitelně odevzdaně, je to smutné a určitě k zamyšlení.
Při děkovačce je odpáleno pět vulkánů a několik stroboskopů, které nepřináší v jednu hodinu odpoledne nikterak okouzlující efekt.

Opavských přijelo do Hradce Králové 179 (info od Opaváků), včetně družebních přátel z Wroclawi. Sektor měli slušně ověšen vlajkami, jejich doping nebyl na rozlehlém stadionu vůbec špatný. Opavští si přivezli také choreo na téma výjezdy, dále žluté balónky a vlajky na tyčích, které bohužel nemohli prezentovat z důvodu nevpuštění na stadion.

Fotogalerie

Autoři fotek: (Dalibor Durčák – supporters.cz, Luboš Lorinc – fchk.cz, podlizatky.cz)

Závěr

  • Na kvalitu utkání se historie ptát nebude, tři body zůstaly v Hradci!
  • Do kasičky se v kotli vybralo 1190 Kč, díky!
  • V sobotu na Vyšehrad společně vlakem!