21. kolo: FK Varnsdorf – FC Hradec Králové 0:0

Hradečtí fotbalisté mohli poskočit v jednadvacátém kole FNL na postupovou pozici. Pomohla jim k tomu remíza 4:4 Karviné v Českých Budějovicích. K posunu na druhé místo potřebovali vyhrát. Velkých šancí bylo v zápase se třináctým týmem tabulky jako šafránu a proto není divu, že Votroci remizovali na půdě severočeského Varnsdorfu 0:0.

Zápas

Před začátkem utkání visel otazník nad postem brankáře. Do branky se nakonec postavil Radim Ottmar, který si v minulém kole se Znojmem poranil ruku a skončilo tak pro něho utkání předčasně.

Oba gólmani v prvním poločase moc práce neměli. Varnsdorfu hlavně zatápěli hradečtí krajní záložníci, ale jejich průniky nekončily žádnou vyloženou šancí. Domácí hrozili taktéž brejky, ale hradecká obrana jejich šance zmařila. Po půl hodině hry se ke střeleckým pokusům dostali hosté, ale Schwarz, Malinský a poté ani Holeš síť nerozvlnili. Ke konci poločasu předčasně skončilo utkání pro Noska, kterého odnesli ze hřiště na nosítkách. Jeho pozici zaujal Kuba Chleboun. Martinovi přejeme brzké uzdravení, ať to není nic vážného.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení prvního. Ovšem v 56. minutě „Malina“ odcentroval míč na „Vlčáka“, ale jeho hlavičkový pokus skončil na břevně Porcalovy svatyně. Varnsdorfští fotbalisté poté měli mnoho šancí ke vstřelení gólu, ale buď jejich projektily skončily mimo nebo je lapil Radim Ottmar. Hradec mohl jít do vedení po rohovém kopu, ale Trubačova střela z pokutového území mířila vysoko nad branku. Poslední šanci Votroci měli v nastavení, ale hlavička Krmaše mířila opět mimo tři tyče. Nakonec si hradečtí fotbalisté odváží ze Šluknovského výběžku jeden bod za bezbrankovou remízu a jsou stále na třetím místě o bod za Karvinou. Pro „Oťase“ to byla dvanáctá nula v sezoně a opět se tak dotáhl na karvinského Pindrocha.

Fandění

V hradeckém kotli se schází 43 fanoušků černobílých barev a dalších asi 10 na domácí tribuně. Vyvěšují vlajky Kuks Werewolves, YUHK, Fans Dvůr Král., Chlumec n/C, Votrok FCHK a po dvou letech se objevila flaga Fans Jaroměř – Krábčice. Fandí se od začátku zápasu s menšími pauzami, bohužel to má minimální grády, což dáváme za vinu nepříliš pohledné hře, která zlepšení supportu rozhodně nepřidala. Fandit bychom měli, ať se děje, co se děje – nešlo to. V závěru zápasu letí nad hlavy stovka černých balónků, které doplnila pyrotechnika.
Domácí fanoušci byli místy slyšet, taktéž byla slyšet i jejich velká řehtačka. Cestu na stadion si našlo něco málo přes jeden tisíc lidí.

Fotogalerie (fanoušci, fchk.cz)

Závěr

  • 12. nula pro Oťase, který se vrátil do branky po zranění ruky
  • V neděli tři body s Vlašimí nutností! Toto utkání bylo zařazeno do akce VÍKEND OTCŮ!