14. kolo: 1. FC Slovácko – FC Hradec Králové 1:3 (0:1)

Ve 14. kole jsme se představili na půdě další oblíbeného soupeře. Naším protivníkem bylo 1. FC Slovácko, kde se nám dlouhodobě daří a pravidelně odvážíme nějaké bodíky. Na tuto šňůru jsme chtěli navázat i nyní a podařilo se. Po bojovném výkonu celého mužstva a dobře zvolenou sestavou jsme dokázali zvítězit po brankách Schwarze, Malinského a Janouška 1:3!

Zápas

Na stadionu Miroslava Valenty byl terén hodně podmáčený, a tak se nedal očekávat příliš technický ani pohledný fotbal. První půl hodinu se oba týmy spíše oťukávaly, k vidění byly střely z dálky, ale žádná se neujala. Ve 32. minutě ovšem napřáhl zpoza vápna Petr Schwarz a za pomocí tyče překonal Heču poprvé – 0:1. Domácí byli touto brankou zaskočeni a “votroci” do nich bušili dál, bohužel však nedokázali vytěžit z dalších akcí dvoubrankový náskok.

Do druhé půle trenér domácích promíchal sestavu a hned dvakrát vystřídal. V největší šanci se objevil domácí Košút, který před sebou měl prázdnou branku, ale odraz od něj skončil mimo. Nutno říct, že stál hráč Slovácka nejspíš v offsidu. Na druhé straně se v 57. minutě dostal pod tlak stoper Rada, míče se zmocnil kapitán Černý, posunul na Malinského a ten z dálky skákavou střelou překonal brankáře Slovácka podruhé – 0:2.

Po této brance jsme se ovšem nesmyslně zatáhli a bránili výsledek. V 70. minutě opustil hřiště Pavel Černý, který nechal na hřišti vše a ještě při děkovačce bylo vidět, jak je vyčerpaný. Ruma nahradil Libor Žondra, ale nejspíš to nebyl dobrý tah. Na našeho dvoumetrového dlouhána byl terén hodně těžký, ale přesto se rval. Ovšem po deseti minutách fauloval ve vápně a domácí Zajíc z penalty snížil – 1:2. Slovácko se hnalo za vyrovnáním, ale vše jsme přečkali a minutu před koncem se po ukázkové akci s přispěním zkušeného Milana Černého trefil Jirka “Fun” Janoušek a mohl se radovat s hostujícím sektorem – 1:3. Tento výsledek už “votroci” nepustili a zaslouženě si z Uherského Hradiště odváží všechny tři body!

Návštěvnost

Klub 1. FC Slovácko po nezdařilých výkonech svého týmu potřeboval na důležitý zápas s Hradcem Králové diváckou podporu, a tak nechal na tento zápas vstupné za symbolických 10 korun. Diváků nakonec i přes silný déšť dorazilo hodně, celkem bylo hlášeno 4217 platících. Utkání mělo slušnou diváckou kulisu, bylo se na co dívat.

Fandění, ultras a vše okolo

Na zápas dorážíme vlakem a auty, v sektoru se nás schází nakonec čtyřiatřicet. Je to sice stálé nízké číslo oproti sezónám minulým, ale v letošní sezóně toto číslo patří k počtům lepším.
Ze začátku zápasu není kotel příliš zformován, v sektoru nevisí ani žádná zástava. Zhruba v páté minutě přijíždí dvě auto-posádky, které po cestě ještě navštívily hrad Bouzov. Během pár chvil se lidi formují, věší se vlajka United Vandals a začínáme fandit. První poločas volíme spíše pokřiky, jelikož domácí neměli příliš mnoho hluchých míst a těžko bychom je přeřvali. Postupem času a hlavně po příznivějším výsledku pro naše barvy si začínáme zápas naplno užívat, druhý poločas už nechybí ani chorálu a zapojují se opravdu všichni.
Sektor hostí se prezentuje třemi nápisy směrem k vedení a dává tak najevo velkou nespokojenost.
Po zápase probíhá vítězná děkovačka, kterou už jsme skoro zapomněli, vždyť jsme si ji s hráči neužili, když pomineme pohár už sedm ligových kol.

Domácí kotel byl pěkně zaplněn, sektor ověšen různými zástavami. Fanaticos se prezentovali pláštěnkami, nápisy a v závěru zápasu také prskavkami a pyrotechnikou. Jak jsem již psal výše, jejich fandění šlo první poločas těžko přeřvat, postupem času, vzhledem k výsledku na hřišti jsme se dostali ke slova také my.

Fotogalerie

(Autor fotek: supporters.cz)

Závěr

  • Druhá výhra v řadě – obě na hřištích soupeřů
  • Velké díky všem, kteří na Slovácko vyjeli po vlastní ose
  • Týmu palec nahoru za předvedený výkon