12. kolo: FC Hradec Králové – MFK Karviná 3:4 (0:2)

Za krásného podzimního počasí se na Malšovickém stadionu odehrál souboj nováčků. Zápas mezi Hradcem Králové a Karvinou dopadl lépe pro hosty. Karvinští byli minimálně 2/3 zápasu lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Za Karvinou se trefili i exhradečtí fotbalisté, Voltr se Šislerem.

Zápas

Úkol před tímto duelem byl jasný – porazit Karvinou. Do základu se vrátil útočník Žondra a Pavel Černý tak hrál podhroťáka. Hráči s č. 9 se zápas povedl a patřil mezi nejlepší “votroky” na hřišti. Honza Pázler se neobjevil ani na lavičce, údajně je nemocný, taky aby ne, když vysedává pořád na lavičce.

Hned v úvodních minutách Karviná hrozila, v 6. minutě šla dokonce do vedení, když  nikým nehlídaný Budínský propálil Ottmara – 0:1. Poté Hradec zahrával asi osm rohových kopů, ale neúspěšně, tak jako vždy. Jak se má zahrávat rohový kop ukázali Karvinští. Mudra neuhlídal Voltra, který pohledným zakončením nůžkami zvýšil skóre na 2:0 pro hosty. S “votroky” to v tu chvíli vypadalo zle.

O přestávce byla asi bouřka v kabině, poněvadž do druhého poločasu vběhl na hřiště jiný Hradec. Malinský se zkraje poločasu prosmýkl po levé straně, přesným centrem našel Pavla Černého a ten se hlavou nemýlil – 1:2. Uběhly dvě minuty a na stadionu bylo opět veselo. Žondra byl faulován ve vápně a pískala se penalta pro Hradec. Tu se štěstím proměnil Petr Schwarz, jenž trefil břevno a míč spadl těsně za brankovou čáru. Laštůvka se ještě snažil protestovat, ale asistent rozhodčího situaci dobře viděl a branka byla ihned uznána – 2:2. Začalo se od nuly a Hradec byl v laufu. Karviná byla v tu dobu „mimo“, ale nová letošní posila opět zklamala. Letos asi už pošesté. Stejný scénář jako předtím. Žondra se po přihrávce Vlkanovy ocitl úplně sám před brankářem na malém vápně a opět selhal, míč netrefil a po 100% gólové šanci zůstal stav nezměněný. Místo, aby černobílí nasadili další hřebíček do rakve Karviné, tak sami inkasovali. Mudra si nevšiml nabíhajícího Šislera, který se opřel do míče a pumelicí rozvlnil síť – 2:3. A aby toho nebylo málo, tak o deset minut později si udělal Budínský z našich obránců kužele a prostřelil Radima Ottmara – 2:4. V nastavení přišla kosmetická úprava, kdy snížil Malinský na 3:4. Hradec Králové tak prohrál v lize po páté v řadě a za šest zápasů získal jediný bod při skóre 5:16.

Náš tým má zatím jediné štěstí, že se hraje fotbal 90 minut. Kdyby se hrálo 2 x 35 minut, tak už bychom byli jasně na sestupu, jelikož tragická Jihlava v posledních zápasech inkasuje vždy až po 75. minutě a ztrácí tím vedení.

Fandění, návštěvnost a vše okolo

Na stadion si v příjemném podzimním počasí našlo cestu jen 2336 lidí. Karvinských přijelo zhruba na dvě desítky a zápas si museli užívat, kdy se jim taky poštěstí dát zase venku čtyři branky.
V kotli Hradce se sešlo asi 50 lidí, fandilo se spíše sporadicky. Pozdravili jsme Jardu Zeleného, který se nám odvděčil potleskem a zamáváním. Nezapomněli jsme také na našeho „kamaráda“ Honzíka Šislera…

Příští zápas odehrajeme v Teplicích, kde se nám daří. Ale teď jsme v jiné situaci. Za Teplice válí exhradecký šutér David Vaněček, tak snad nebude mít svůj den a prosazovat se budou pouze černobílé barvy!

Závěr

  • Pátá porážka v řadě! Není čas na změnu?!
  • Na závěr podzimu těžký los, ze čtyř zápasů třikrát ven a doma se Spartou
  • Nálada fanouška je na bodu mrazu, těžko hledat slova, co si myslí…