Výjezdové vysvědčení – FC Vysočina Jihlava

Sepsali jsme pro Vás další díl výjezdového vysvědčení. Pro tentokrát jsme hodnotili stadion Jihlavy, jeho komfort, cenu vstupného, přístup do sektoru a další věci okolo, však už to znáte. :-)

  •  Cena vstupného a počet diváků

Tentokrát se nejednalo o jeden z nejdelších výjezdů, ale o nejhorší sektor pro hosty v nejvyšší soutěži. Cena za lupen 120 korun. Počet diváků na stadionu vůbec nepřekvapil, taková jihlavská klasika. Nepřišel nikdo navíc, ač se jednalo o pěkné sobotní odpoledne.

  •  Přístup do sektoru + výhled

Přístup do sektoru je v Jihlavě poměrně slušný. Pokud jedete autem, tak ho zaparkujete na parkovišti u Lídlu, přejdete silnici a po minutě přicházíte k sektoru hostí. Koupíte si klasicky lístek, zatočíte kolotočem, projdete šacovačkou od sekuritky a jste v sektoru. Výhled není nikterak dobrý. Sektor se totiž nachází v oblouku za brankou, tribuna je velmi nízká a korunu tomu nasazuje síť před sektorem, přes kterou není nikterak dobře vidět.

  •  Občerstvení + WC

Občerstvením byla taková zajímavá kukaň, kde nabízeli fotbalovou klasiku. Klobásku měli klasickou a pikantní, k dispozici bylo i pivko nebo nealko. Klobáska chuťově opravdu skvělá, cena asi 45-50kč, teď přesně nevím. Jediné minus za páteční chleba a hořčici z Lídlu. Specialitou podniku bylo ohřívané pivko na otevřeném ohni. ;-) Záchody byly slušně polepeny vlepkami, kde nechyběli ani ty naše. Toaleta vcelku slušná, ale zaujal mě jeden piosár, který by jsme mohli nazvat spíše fontánou. Snad už tam příští rok tato závada nebude. :-)

  • Sekurity + PČR

Co se týče policie, tak tu jsme poprvé spatřili až u pivovaru Ježek, kde se objevili po zavolání jednoho člena personálu. Údajně jsme byli hluční a drsný pán v černé košili nám nechtěl nalít. Vše se nakonec obešlo bez excesů. Za dohledu PČR odcházíme z pivovaru a rozdělujeme se na skupinky. Ta naše odjíždí autem ke stadionu a nachází hospůdku Spartak asi tři minutky chůze od stadionu. Nikde žádní muži zákona, v klidu jsme se občerstvili a vyrazili na fotbal.

Na fotbale již tradiční NINJA obrněná sekurity, ale vše bez problému. Na stadion se dostali všichni. Během zápasu odpalujeme trochu pyrotechniky, ale jelikož si vše sekurity a tajná kriminálka natáčí. Po zápase nastává držení “votroků” v sektoru a poté i práskání sekuritky fízlům. Ti si pouze opisují občanky některých “výtržníků” a potom je propouští. Při cestě k Lídlu, kam jsme si zaparkovali auto, procházíme uličkou, kde vyje asi šestnáct policejních vlčáků. U Lídlu ještě dochází k potyčkám s PČR, ale snad všechno nakonec dobře dopadlo.

  •  Souhrn

Již tradiční jízda holobusem na Malšák, kde vyzvedáváme věci, poté celkem rychlá jízda směr Jihlava, kdy zastavujeme asi dvakrát na rychlé vych*ání. Do Jihlavy přijíždíme s časovým předstihem a navštěvujeme pivovar Ježek, kde nás vyhazují. Proto se přesouváme do menších hospod a podniků. Po zápase kratší konfrontace s PČR a odjíždíme domů. Po příjezdu do Hradce se rozpouštíme, většina však pokračuje klasicky do ranních hodin. :-)