9. kolo: FC Hradec Králové – SK Dynamo České Budějovice 0:0

Opět tragédie! Ve FNL se nám opět nedařilo a nedokázali jsme navázat na výkon z pohárového utkání s Bohemians (1:0). V zápase s Budějovicemi jsme byli jasně lepší, ale za to se tři body do tabulky připsat nedají.

Zápas

Utkání nebylo na vůbec dobré úrovni, řada nepřesností, opět pomalý přechod do útoku. Vpředu bezradný Vaněček, který odehrál snad nejhorší zápas v černobílém dresu. Trápili se i další včetně Černého s Janouškem v záloze.
Šancí jsme sice neměli tolik, ale byly více než stoprocentní a určitě se měly využít. Hosté trefili jedno břevno a pak nás jako již tradičně skvěle držel Oťas. Odzadu hrajeme opravdu skvěle, doma jsme ještě neinkasovali, ale tohle fanoušci nevyžadují. Kořením fotbalu jsou přeci branky, trenéři z toho budou sice na větvi, ale nám nebudou vadit výhry typu 5:3, 4:1 apod., takže hoši bojujte a trochu se semkněte, vždyť už to není snad ani možné, co předvádíme.

Fandění, ultras a vše okolo

Na tribuně vládla absolutně pohodová atmosféra, které přispělo i několik hostů. Nejprve jich bylo pět, ale o poločase dorazili další, přivezli si vlajku, místy fandili a ke konci zápasu odpálili nějaké ty dýmy.

V domácím sektoru se nás schází více než na pohárové utkání s Bohemians, přesto není počet bůhvíjak vysoký. Ovšem i z takovýmto počtem se dá vytvořit skvělá atmosféra. Důkazem toho je “Argentina”, která se jela bezmála 20 minut a nakonec ji musel utnout speaker, jinak by se řvala ještě teď. :-) Fanklub VOTROCI 2000 v tomto zápase slavil 15 let svého založení a hradečtí ultras připravili choreo, které se skládalo ze dvou částí. Nejprve byla roztažena malůvka se znakem klubu a číslo 2000 – 2015, poté šli nad hlavy kotelníků lesklé fólie v barvách klubu. Fandilo se tedy po celý zápas a snažili jsme se zapojit i tu nejvěrnější “tisícovečku” na hlavní tribuně.

Fotogalerie (Adam Grossman, Lubko, podlízátky)

Závěr

  • “Každý bod se přeci počítá, vedení je asi spokojeno”, my ne!
  • Hlaste se do Opavy, lepší výjezd na podzim nezažijete!