8. kolo: FC Graffin Vlašim – FC Hradec Králové 0:0

Po střevních problémech, které nás postihli po zápase ve Znojmě, nás čekal po 14 dnech další ostrý zápas. Naším soupeřem byla Vlašim, kde jsme ještě nedokázali vyhrát. Poprvé jsme zde prohráli 4:2 a před dvěma lety remizovali 1:1. Tentokrát jsme chtěli tuto šňůru přerušit a dovézt domů všechny tři body, bohužel se tak ale nestalo a došlo podruhé k dělbě bodů, tentokrát byl výsledek bezbrankový.

Zápas

Celkový zápas se hodnotí velmi těžko, a tak bude jeho hodnocení velmi stručné. Nedali jsme dvě tutové šance (Vaněček, Pázler), přečkali jsme několik dobrých šancí domácích (skvělé zákroky Ottmara), náš přesun do útoku je stále pomalý nebo naopak zbrklý. Nedokážeme se vyvarovat offsajdových postavení. Možná už by to chtělo nějakou změnu a všichni asi víme kde. 

Návštěvnost

Divácká kulisa ve Vlašimi byla velmi směšná. Na toto střetnutí dorazilo něco málo přes čtyři stovky diváků, což je neskutečná tragédie. Ve Vlašimi fotbal zřejmě moc netáhne, ale není se čemu divit po tom, co tu předvádějí. V Hradci to bude asi brzy podobné, pokud nedojde ke změnám.

Fandění a vše okolo

O ultras tentokrát nemůže být ani řeč, to bychom toto slovo urazili. Přesto že je na zápas několik desítek policistů, tak se na fotbale nic neděje, pouze sleduje bezradný výkon votroků a ještě bezradnější výkon Vlašimi.

Hradeckých dorazilo do sektorů hostí čtrnáct, dalších asi dvacet černobílých bylo na tribuně. Opět je škoda, že nepřijdou tito lidé do sektoru, ve třiceti lidech už by se dalo fandit. Support tedy z hradecké strany není žádný, pouze jsou vyvěšené klasické vlajky výjezdníků, kteří jezdí všude. Zbytek zřejmě zapomněl, že se v Hradci fotbal ještě hraje. Všichni jistě víme, proč to opadlo. Chtělo by to změnu!

Domácí fandili v počtu pěti lidí velmi sporadicky a měli jednu vlaječku. :-)

Závěr

Ve středu nás doma čeká pohár s Bohemians 1905 – koukejte dorazit, pokud zvítězíme, je zde slušná šance při losování chytit Pardubice! :-)