5. kolo: FC Hradec Králové – MFK Frýdek – Místek 1:0 (0:0)

Po třech týdnech se hradečtí fotbalisté zase konečně představili doma, fanoušci se těšili na zápas, který ovšem moc fotbalové krásy nenabídl. “Votroci” zvítězili brankou Pázlera nejtěsnějším rozdílem.

Zápas

Zápas se odehrával za sychravého počasí. Do Hradce Králové přijel Frýdek – Místek, který měl po třech odehraných zápasech na svém kontě nula bodů a nepříznivé skóre 0:6. Nepříjemnou bilanci se frýdečtí snažili vylepšit v Hradci. ale na body jim jejich srdnatý výkon opět nestačil.

V prvním poločase moc šancí nebylo. Nejvážnější šanci měli hosté, ale Mareš nedovolil, aby míč skončil za brankovou čarou. Za zmínku také stojí výborný zákrok Ottmara, jenž si poradil s nebezpečnou střelou z přímého kopu. Hradečtí si vytvořili pár šancí. Buď nadějné šance skončily špatnou finální nahrávkou nebo nepřesným střeleckým pokusem. Po necelé hodině hry rozjásal hradecké fanoušky Honza Pázler, který si naskočil na přetažený centr Dana Trubače a kulatý nesmysl poslal hlavou do branky – 1:0. Minuty utíkaly a fotbalové krásy se zcela vytratily ze hřiště. Pár šancí na obou stranách bylo, ale nejvíc zatrnulo opět na hradecké straně. Frýdecký Ďuriška hlavičkou poslal míč do břevna Ottmarovy svatyně. Zápas plný nepřesností, ve kterém moc šancí nebylo, skončil nakonec vítězstvím domácích. Hradečtí si tak připisují do tabulky cenné tři body a pomalu se dotahují na špici FNL.

Návštěvnost

Cestu na stadion v Malšovicích si našlo pouhých 1.146 diváků. Jedná se o značný pokles oproti derby s Pardubicemi. “Ale vždyť byl vlastně CIAF, venku pršelo, neatraktivní Frýdek – Místek atd…”! Každý kdo nepřišel by měl začít nejprve u sebe a potom až soudit ostatní.

Fandění

V kotli se sešlo asi šedesát hradeckých kotelníků. Fandění bylo do 30. minuty vzhledem k počtu slušné, ale potom už to šlo od desíti k pěti. Hodně tomu pomohla i předváděná hra našich fotbalistů, a tak se z tribun často ozýval pískot! Jako optickou prezentaci jsme pro tentokrát zvolili vlajky na tyčích.

Závěr

  • Na hradecký pažit poprvé přivedl obě jedenáctky včetně rozhodčích nový hradecký maskot se jménem “VOTROK”! Velký díky patří Jirkovi Bufalesovi! :-)
  • Na stadionu z technických důvodů nešla světelná tabule, takže jsme lovili časomíru v mobilech, abychom měli čas zápasu pod kontrolou. Střecha nad západní tribunou už není vůbec vyhovující, voda tekla všude možně, jen ne ze střechy dolů. Po 60-té minutě se uzavřelo pár stánku, důvodem bylo „Pivo došlo, klobásy nejsou“ – jak je to možné?

“Super komfort pro fanoušky! Děkujeme!” :-)