4. kolo: SK Sigma Olomouc “B” – FC Hradec Králové 1:4 (0:1)

Ve třetím kole jsme zavítali na Hanou a tři body jsme potřebovali jako sůl, kde jinde už bychom je měli získat než v Olomouci. Zápas jsme nakonec zvládli, vstřelili jsme čtyři branky a konečně zvítězili.

Zápas

Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, domácí byli více na míči. Naše rozehrávka byla nepřesná a velice často jsme ztráceli míče. Domácí nás mohli několikrát potrestat, vytvořili si slibné šance, ale ani jedna se neujala. Naopak na druhé straně prokázal svou dravost ve vápně Adam “Vlčák” Vlkanova a otevřel skóre – 0:1.

Druhá půle už byla v naší režii a se soupeřem jsme si dělali takřka, co jsme chtěli. Obranu skvěle dirigovala stoperská dvojice Krmaš s Noskem a vzadu to jistil “Oťas”, který ukázal nejeden pěkný zákrok. V rozmezí 62. až 70. minuty se nám po brankách Trubače, Pázlera a Vlkanovy povedlo navýšit skóre na rozdíl čtyř branek a bylo prakticky rozhodnuto. V závěru zápasu korigoval zápas olomoucký Rolinc a zkazil tak Oťasovi čisté konto.

Návštěvnost

Oficiální návštěva čítala 306 diváků. Z toho zhruba 50 hradeckých. Není se čemu divit, že přišlo tak málo diváků. Sigma má dva týmy v profesionálních soutěžích a je jasné, že fanoušci dávají přednost “áčku”. Na B-tým chodí spíše rodiny s dětmi a příbuzní hráčů. :-)

Fandění, ultras a vše okolo

V sektoru pro hosty se nás sešlo pouze šestadvacet. Vyvěšeno bylo několik zástav, fandění probíhalo na dobré úrovni. Všichni zúčastnění se skvěle bavili, v druhé půli jdeme až na výjimky všichni do půl těla a rozjíždíme pravou “party”. V zápase jsme zvítězili a vychutnali si vítěznou děkovačku s hráči. Na tak “atraktivní zápas” jsme si nepřipravili žádnou choreografii ani pyrotechnickou vložku.

Na hlavní tribuně podporovalo hradecké fotbalisty zhruba dalších dvacet fanoušků. Škoda, že se k nám nepřipojili.

Fotogalerie

Závěr

  • V sektoru pro hosty 6 lidí z Hradce, zbytek přespolní! Proč nás tak málo “votroci”?
  • V sektoru hostí nechyběl velký fanoušek Pepík Hroch! :-)
  • Konečně vítězství, snad už se odlepíme!
  • Na Andrově stadionu spatřeni Petr Uličný a také Karel Bruckner!