27. kolo: FC Hradec Králové – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Ještě žijeme! Hradec doma porazil Baník, když se o jedinou branku zápasu postaral mladíček Trubač. V zápase jsme byli jasně lepší, branku jsme však vsítili jen jednu, ale je to z důvodu, že si ty další šetříme na zápas v Liberci.

Zápas

Jak je již tradicí z posledních zápasů Hradce, tak i do tohoto utkání jsme vstoupili mnohem aktivněji než náš soupeř. V desáté minutě jsme měli první velkou šanci, ale Vaněček mířil pouze do tyče. Do další šance se o chvilku později dostal Černý, ale mířil jen těsně vedle Pavlenkovy branky. Jako první se radovala Ostrava, když se trefil Kukec. Radost ovšem netrvala nikterak dlouho, jelikož asistent na pomezí měl praporek nahoře a branka nebyla pro ofsajd uznána. Hradečtí měli míč více na svých kopačkách, ale šancí si moc nevypracovali, naopak na druhé straně se k hlavičce dostal baníkovský Azevedo, ale Koubek si s jeho pokusem lehce poradil.

Do druhé půle vstoupil Baník obrovskou šancí, kterou měl Narh, ale Koubek předvedl skvělý zákrok. V 56. minutě Koubek poslal dlouhý výkop, ostravská obrana s brankářem se špatně domluvila a Trubač toho využil tak, že zajistil votrokům vedení a vstřelil ve svých sedmnácti letech svou první ligovou branku – 1:0. Po hodině hry hradečtí zahrávali roh na krátko, balón se dostal až k Marešovi, který z dálky poslal slušný projektil, ale Pavlenka míč vyrazil. “Votroci” měli i další šance a lepší pohyb na hřišti, bohužel žádná střela už se neujala, a tak skončilo utkání nejtěsnějším rozdílem.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu pouhých 2264 diváků a nebýt hostů z Ostravy, tak se číslo přes dva tisíce ani nevyšplhalo. Bohužel diváci na svůj klub po špatných výkonech asi zanevřeli a ukázala se jejich mentalita. Naopak velká pochvala pro ty, kteří na stadionu opět nechyběli a mohli vidět výhru votroků. :-)

Fandění, ultras a vše okolo

Tentokrát se fandění nehodnotí vůbec dobře. V kotli se nás schází strašně málo, určitě nejméně za uplynulou sezónu, což je zklamání. Spousta fanoušků na tým zanevřela po neuspokojivých výkonech, špatná mentalita. Naopak palec těm, kteří přišli a podporovali svůj milovaný klub. Ve 12. minutě jde nad hlavy plachta ke 110 letům klubu, na které je nynější znak Hradce a černobílý svět. Plachtu doplnil i nápis, který visel po celý zápas na zábradlí “JIŽ 110 LET NÁŠ ČERNOBÍLÝ SVĚT”. Na zábradlí visí také menší vlajka s nápisem R.I.P. Dawid. Hlavní transparent k této smutné události proběhl již v týdnu. Druhý poločas hradecký kotel vytahuje černou plachtu s “NEJVĚTŠÍM ŠKŮDCEM STADIONU” (více se dočtete v samostatném článku). Support byl velmi podprůměrný, místy až nulový, ale rozhodně za to nemůžou ti, co do kotle přišli.

Chachaři přijeli v počtu 318 hostů včetně 6 družebních přátel z GKS. Měli krásně ověšený sektor vlajkami a nechyběl transparent “ŠAFARČÍKU, TÁHNI”. I ostravští roztahují transparenty ohledně situace, která nastala v polském Knurówě, kde policista gumovým projektilem zabil fanouška Concordie. :-( Support chacharů byl velmi dobře slyšet, za poslední dva roky tu takto hlasitě nikdo svůj klub nepodpořil.

Fotogalerie (Adam Grossman)

Závěr

  • Stále žijeme! Kdo chce věřit, tak věří – kdo nechce, ať nevěří!
  • Hrdí, když se vyhrává – věrní, když se nedaří!
  • První gól Daniela Trubače v nejvyšší soutěži – gratulujeme!
  • Do choreofondu se vybralo 1320 kč, díky!