14. kolo: FK Baník Sokolov – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

Poločas za poločas, tak by se dal nazvat zápas mezi Baníkem Sokolov a hradeckými votroky. Zápas na těžkém terénu nabídl pohledné akce včetně šancí ne obou stranách hřiště, ale branky padly pouze s pokutových kopů. Utkání nakonec skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Zápas

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Hned v úvodu se bráníme několika rohovým kopům a Ottmarovi musí pomáhat hradecká obrana. Sokolov je na trávníku živější a vytváří si další šance, hrozí z několika standardních situací, ale hradečtí pozorně brání. Ve 35. minutě jdou domácí do vedení po penaltě, kterou proměnil kapitán Vrtělka.

Do druhé půle trenérské duo Frimmel – Pilný vystřídalo Černého se Súkenníkem a poslali na těžký terén mladé pušky Zorvana s Trubačem. Votroci ožili a bylo jich v tu chvíli plné hřiště. Vyrovnání bylo na dosah, ale ze hry se nám nepodařilo skórovat. Nakonec se o vyrovnání postaral kanonýr Pázler, který proměnil stejně jako Vrtělka penaltu – 1:1. O pět minut později byl ve stoprocentní šanci faulován Vlkanova a Pázler mohl vedení strhnout na svou stranu, ke smůle našich barev bohužel trefil pouze tyč. Ke konci zápasu jsme se ještě strachovali o remízu, ale tuto krizi jsme nakonec přečkali a získali zasloužený bod.

Návštěvnost

Šlágr kola sleduje na stadionu v Sokolově něco málo přes devět stovek diváků, což zaznělo z místního rozhlasu. Návštěva byla ovšem reálně nejspíš ještě trochu menší. Vzhledem k umístění obou týmů v tabulce se očekávalo přes tisíc diváků, ti však nakonec kvůli občasnému dešti nedorazili.
Zápasu mimo jiné přihlížel i čáp Filip, který se s “votroky” vydal na tento zajímavý zápas. :-)

Fandění, ultras a vše okolo

Hned při nástupu obou týmů na plochu jde nad hlavy “votroků” plachta s logem “Hradečáci” barvami města a dvou lvů. Plachtu doplňuje navazující nápis na plotě, na kterém je napsáno “HRDÍ NA SVÉ MĚSTO”.  V první půli jsme se ještě stihli prezentovat černobílými mávačkami. V sektoru se sešlo několik zástav, a tak byli po třiceti minutových intervalech na plotě střídány. Support na stadionu byl ve stylu chaosu a anarchie. Občas byly pěkné momenty, kdy už to vypadalo, že by se mohl zapojit celý kotel a vytvořit pěknou atmosféru, bohužel se tak stalo až na začátku druhého poločasu. K megafonu byl vyslán Benzen a ten se toho ujal po svém, vyhecoval fanoušky a support byl na skvělé úrovni.
Po vstřelené brance bylo odpálena pyroshow a bohužel kvůli neschopnosti některých fanoušků, kteří měli asi pyrotechniku poprvé v ruce, hodili pyrotechniku těsně k vlajkám a na “tartan” před sektor. Před zápasem došlo k domluvě s pořadateli, že si můžeme pálit, co chceme, ale nepoletí na tartan. Díky demenci jednoho z nás však musel fanoušek, který se zaručil za pořádek opustit stadion – velký dík Jarinovi! Od této chvíle šel support až do konce zápasu dolu, což byla obrovská škoda.
Sokolovské fanoušky jsme moc neslyšeli, jelikož od nás byli daleko. Sešli se asi v 10 kusech měli “mávačky” a ke konci zápasu odpálili jednu dýmovnici.

Fotogalerie (Groundhopping RM)

Celá galerie od Groundhopping RM zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1700842220149880.1073741932.1493912230842881&type=3
Celá galerie od KOPANE.DE zde: http://www.kopane.de/07-11-2015-fk-banik-sokolov-fc-hradec-kralove/

Závěr

  • Vzhledem k průběhu utkání zasloužená remíza!
  • Do čapky se vybralo 855 Kč, velký díky všem, kteří přispěli!