1. kolo poháru FAČR: MFK Trutnov – FC Hradec Králové 0:4 (0:1)

Na úvod poháru nám los přiřadil vítěze z duelu Trutnov – Jaroměř a protože trutnovští v zápase zvítězili 6:0 stali se tak soupeřem pro Hradec Králové.

Do Trutnova jsme přijeli v plné síle a nechtěli jsme ponechat nic náhodě. Fanoušci “votroků” čekali, že na soupeře vlítneme, ale spíše se první poločas jednalo o tzv. postupný útok, čili mnoho přihrávek a téměř žádné šance. I přesto se nám podařilo jít v 18. minutě do vedení, když se po akci Holeše prosadil Pázler – 0:1.

Druhá půle už byla o poznání lepší a fotbal byl pohlednější. Hned na začátku poločasu se prosadil po důrazu v brankovišti kapitán týmu Holeš – 0:2. Poté se na hřiště dostal i rychlík Malinský, který nahradil nevýrazného Vlkanovu. Hra v tu chvíli měla ten správný šmrnc a hradečtí se hnali do jednoho útoku za druhým. Hodně útočných akcí bohužel zastavil praporek sudího Víta na pomezí, tyto situace si musíme lépe pohlídat. Nicméně ještě dvě šance skončily za zády Šťastného. Nejprve do brány doklepával míč Pázler a poté po chybě trutnovské obrany zkompletoval střelou z vápna hattrick – 0:4.

Tímto výsledkem utkání skončilo a ve druhém kole se můžeme těšit na zápas s Chrudimí, který se bude hrát nejspíš 29.8. od 17 hodin.

Zápas v Trutnově navštívilo přes šest set diváků. Několik desítek diváků přijelo podpořit i “votroky”, fandové si vystačili se standardními pokřiky. Domácí kotel čítal něco přes dvacet osob a velmi slušně se prezentoval po celý zápas, nechyběla u nich ani pyrotechnika a dokonce si připravili nápis SPOLEČNÍ NEPŘÁTELÉ – PARDUBICE – A.C.A.B., za což mají naše uznání! :-)