Výjezdové vysvědčení – SK Slavia Praha

Tentokrát jsem byl pověřen, abych sepsal výjezdové vysvědčení já. Zkusím to popsat, střízlivě i když…:o)

  • Cena vstupného a počet diváků

Vstupné je nejdražší v celé lize. Do sektoru hostí je to za 160 kačáků. Nutno podotknout, že výhled na hřiště je naprosto luxusní, stejně jako akustika. S největší pravděpodobností nás kluci v jarmulkách na druhý straně asi neslyšeli, ale i v cca padesátce hradeckých jsme udělali poměrně dobrou kulisu. Ke vstupenkám ještě tolik, že pravá ruka (slečna na kase) neví co dělá levá (sekuritka). Pár hradeckých se snažilo ojebat vstup zakoupením levnějších vstupenek (pro studenty, nebo důchodce???) a slečna na kase si byla jistá, že v tom nebude na bráně problém. Bohužel sekuritka byla proti a tak se klub s izraelskými kořeny napakoval dvakrát. Celková návštěva byla lehce přes 5 tisíc, takže na obrovským statku, to vypadalo fakt prázdně.

  • Přístup do sektoru + výhled

Tak většinu už jsem napsal výše. Výhled parádní, jen byl trochu problém s turniketama. Stalo se to tedy asi jen mě, ale když jsem přiložil čárovej kód ke čtečce u turniketů, tak se najednou ta čubka roztočila, já nestihl nastoupit a zůstal jsem stát před staďákem. Dovnitř jsem pak musel na jeden lístek s dalším Hradečákem. Bylo to trochu těsný, ale prošli jsme. Opět zaúřadoval největší přítel hradeckých opilců – alkohol :o)

  • Občerstvení + WC

Tady k tomu moc nenapíšu. Nejedl jsem, pivka jsem měl asi dvě (myslím, že je šlo vypít) ale cenu si z určitých důvodů nepamatuju:o) Tipnul bych si to ale tak na cca 30-35 Kč. Záchody celkem čistý a rozhodně v porovnání s naši ubytovnou pro holuby, na nich bylo i dejchatelno. Holt moderní staďák. Tekla tam i voda:o)

  • Security + PČR

Sekuritka asi celkem v poho. Nevšiml jsem si žádných excesů. Cesta tam byla taky bez asistence PČR. Ovšem buzerovat a mlátit se opět předvedli. Po zápase nabíhá dobytčí stádo do sektoru a vyvádí člověka, který údajně páli pyro. Blbý na tom je, že se netrefili a nesebrali správnýho člověka. Následovala samozřejmě opisovačka dotyčného a následná provokace orgánů v černém, kdy jsem se dozvěděli, že jsme dobytci, prasata z Hradce, že smrdíme apod. Vzhledem k dialektu dotyčného orgána bylo jasné, že je odněkud z jihu Polska a chudák musí nejdřív absolvovat kolečko po Praze, než se bude moci vrátit zpátky do smogem zalitých luhů a hájů ostravské pánve. Každopádně semafory na křižovatkách a pokutování pejskařů za nesebraný psí exkrement už má dávno za sebou. Gratulace, že to dotáhl až sem. Během zpáteční cesty na vlak dojde k malé šarvátce, kde opět nastoupí tupé stádo. Dojde jen k opisu a pak hurá domů.

  • Souhrn

Celkově Eden hodnotím dobře. Fajn staďák, WC taky OK, sekuritka asi vícemeně dobrá. Za 160 Kč to nejspíš stálo…