Výjezdové vysvědčení – FC Baník Ostrava

Ani tentokrát nebudete ošizeni o výjezdové vysvědčení. V tomto článku zhodnotíme ostravské Bazaly od vstupného přes security s muži zákona až k samotnému sektoru.

  • Cena vstupného a počet diváků

Cena vstupného je 80 korun. Ovšem, aby jste dostali vstupenku ve formátu A4, musíte předložit občanský průkaz. Dva naši fanoušci občanku neměli, ale pořadatelé je po domluvě pustili.

Počet diváků byl lehce přes čtyři tisíce, což by zhruba odpovídalo. Nejplnější byl sektor L1, kde byli vyobrazeni virtuální fanoušci na obrovské plachtě. Nejhlučnější byl sektor za brankou, kde sídlil kotel chacharů, ale ani ochozy nebyli, co se týče fandění marné. V Ostravě je parádní akustika.

  • Přístup do sektoru + výhled

S narvaným autobusem krvežíznivých opilců z Hradce jsme si to doštrádovali až před sektor. Po vykročení z autobusu stačilo absolvovat kontrolu místní security, koupit vstupenku, projít kolotočem a byli jste v sektoru.

Jak jistě víte, v Ostravě není sektor hostí zrovna ideální, ale od dob, kdy jsme tam byli naposledy se změnily dvě věci. Přibyly zde sedačky a zábradlí na vlajky. Sedačky se nám moc nezamlouvaly, ale snažily jsme se je ignorovat. Výhled na hřiště nakonec ušel, žádné sítě pro Spidermana ani klece, jen bylo těžké rozluštit, kdo střílel branky, hrozná štreka.

  • Občerstvení + WC

Občerstvení nejprve nebylo žádná. Poté přišla sympatická paní v brýlích a nabídla nám pivka za Baťovu cenu, krásných 29,-. Pivko bodlo, ale trochu nám vyhládlo. S klobáskami to bylo horší, cena sice padesát korun jako v Hradci, ale čekací doba skoro 25 minut, což je ostudné. Klobása jinak chutnala skvěle, ale mohla být větší. :-)

Záchody v Ostravě jsem navštívil poprvé, byl jsem zvyklý chodit k plotu. Kvůli vysvědčení jsem to ale zašel omrknout. Všude po hajzlech samolepky jiných klubů, tak jsem jim tam taky lípnul. Kdybych měl ale hodnotit záchody, kde by se měli vyčůrat rodiny s dětmi, tak by to na Bazalech nejspíš neprošlo.

  • Security + PČR

Security byla bez práce, řekl bych, že se i nudili. :-D Přeci jen hlídat dvaadvacet opilců, žádný dišputát. Policii jsme poprvé zahlédli na benzíně pár kilometrů před Ostravou, kteří nás spíše dovedli na stadion. Po zbytek výjezdu byli v klidu, neprovokovali. Ovšem i přesto byli akční a natáčeli si nás, jako kdybychom byli jejich největší idolové. Poslední houkačky jsme viděli, když nás fízlové vyvádí z města a opouští nás.

  • Souhrn

Ostravu tedy nehodnotím nikterak dobře, co se týče sektoru, WC a výhledu. Ale co se týče zážitku z atmosféry na stadionu, tak určitě všem doporučuji.