Osmifinále poháru ČP 1. zápas: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)

Po zápase v Ostravě čekal votroky po necelých třech dnes další ostrý zápas. Tentokrát se jednalo o pohár, ve kterém jsme vyzvali na domácím hřišti Viktorku Plzeň. Západočechům zatím patří v SL první místo, nyní porazili doma Spartu a jsou v opravdové pohodě. Votroci jsou na opačném pólu tabulky a výhra by byla skutečným zázrakem.

Zápas

Trenér Pilný udělal pár změn, v brance se objevil Kuciak, do hry se vrátil po karetním trestu Križko. Po delší odmlce se objevil na hřišti i Hable a první příležitost porvat se za Hradec dostal mladý Daniel Trubač.

První poločas se nám celkem vydařil, byli jsme celkem aktivní, dařila se nám rozehrávka, přihrávky a nabíhání do volného prostoru. Občas jsme mohli zahlédnout i presování našich útočníků Vaněčka a Trubače, ke kterým se často přidávala i záloha. Ve 37. minutě se dostáváme zaslouženě do vedení, když se po přihrávce Trubače prosadil Matěj Kotiš, který si Bolka v bráně doslova vychutnal. Bohužel o pět minut později inkasujeme po hlavě Bakoše a do kabin se jde za stavu 1:1.

Druhá půle přinesla také mnoho zajímavého. Nejprve se do slibné šance dostali hradečtí, ale Holeš pálil pouze mimo. Naopak na druhé straně se při nedůrazu hradecké obrany prosadil Hubník. Votroci se ještě snažili o vyrovnání, ale zkušená Plzeň už si výsledek pohlídala a do odvety má slušnou pozici postoupit do čtvrtfinále.

Odveta je na programu 19. listopadu v Plzni.

Návštěvnost

Na stadion si našli cestu opět jen ti nejvěrnější. Ani Plzeň nenalákala sváteční fanoušky, což je smutné. Ovšem ti, kteří přišli neprohloupili a určitě si odnesli ze stadionu krásné fotbalové zážitky, ač jsme nedokázali v utkání zvítězit.

Ultras, fandění a vše okolo

První půli o sobě hradecký kotel moc vědět nedal. Druhá půle už byla daleko lepší, po dlouhé době jsme si pořádně zafandili, i když byl počet kotelníků kolem osmdesáti. Prezentaci jsme si žádnou nepřipravovali, šetříme si ji na Liberec. Hradečtí ultras o sobě ovšem přeci jen dávají vědět, když roztahují dvě ukořistěné sektorové vlajky Pardubic získané při hokejovém derby.

Plzeňských do Hradce přicestovalo asi deset, občas si dali nějaký pokřik, ale jinak se neprojevovali.

Fotogalerie

Omlouváme se, ale tentokrát od Luboše Lorince ani nikoho jiného nedorazili žádné fotky. FotoHanz už se zde také dlouho neobjevil, a tak budeme nejspíše hledat člověka, který si najde na focení čas a nebude mu dělat problém udělat dvacet fotek za zápas.