7. kolo: FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 0:3 (0:1)

Tento zápas si hradečtí fotbalisté za rámeček určitě nedají, s posledním týmem v tabulce doma utrpěli debakl 0:3. Velký podíl na výhře měl exhradečák Harba, který se dvakrát trefil. I my jsme měli pár šancí, ale…

Zápas

Do utkání jsme vstoupili skvěle, od začátku jsme režírovali hru a asi do dvacáté minuty jsme byli králi na hřišti. Ovšem branku jsme v této pasáži neviděli, jelikož se opět potvrdila naše neschopnost dávání branek (7 kol – 3 góly). Poté začala maličko kousat Jihlava, nejprve párkrát zahrozila a poté z nenápadného centru kolenem zakončoval úplně osamocený Harba. Do poločasové přestávky se toho více nestalo, a tak byl stav po první pětačtyřicetiminutovce 0:1.

Trenér Prokopec asi o poločase šetřil ostrými slovy, protože jsme letos mohli vidět nejhorší druhou půli votroků. Nepřesné nahrávky, nepřesné centry, prohrávané souboje, žádná střelba a takhle bych mohl jmenovat do aleluja. Jihlavě neschopnost našich hráčů pomohla a vítězství pojistil svým druhým gólem Harba. O poslední branku v zápase se v závěru zasloužil Kukol, který hlavou završil na ostudných 0:3.

Návštěvnost

Na stadion si v sobotu našlo cestu lehce přes tři tisíce diváků. Proč tak málo? Není se čemu divit. Hradec Králové hrál své zápasy odjakživa v neděli od 17:00! V sobotu je Hradec vylidněný, lidé odjíždějí na chalupy, k babičkám apod. Možná to jsou výmluvy, ale v Hradci to takto skutečně je. Navíc velká část fanoušků hradecké kopané má právě v sobotu zápasy v nižších soutěžích. Dalším faktorem je neatraktivní soupeř, na jaře to bude zajisté mnohem lepší. V Hradci by se ovšem nemělo chodit na soupeře, ale na ty naše hradecký kluky.

Ultras

Hradečtí ultras pojali zápas ve stylu Argentiny a všichni měli přijít v bílém oblečení. Během úvodního hvizdu letí z kotle několik konfet, ovšem mohlo jich být i více, ale to by nesměly zůstat připravené na lavičce. Poté už létaly jen po jedné, což mělo nulový efekt. Během zápasu Májos rozjíždí několik chorálů, při kterých vzduchem létají papírky, efekt je moc pěkný a ač byl v kotli menší počet vlajkonošů, tak byli velmi dobře slyšet.  Celý zápas jsou v kotli natažené černé a bílé pásy a poletuje v něm několik balónků našich barev. Ovšem sladěni do bílých triček nejsme, do toho máme hodně daleko. Snad se to zlepší a v příštím zápase na Spartě to bude vypadat daleko lépe.

V závěru zápasu plánována pyrošou, která k Argentině patří, ale jelikož byl výsledek hodně nepříznivý, tak se vše ruší.

Hostů z Jihlavy se v sektoru tísnilo asi pětadvacet. Vyvěsili dvě vlajky a několikrát zvedli nad hlavy sektorovku s reklamou piva Ježek. V zápase nechyběl ani pokřik “Jihlavský ježek”, že by byli placeni? :-) Druhý poločas si pár z nich bere žluté pláštěnky, odpalují dýmovničky a dva dělobuchy. Poté přichází na scénu hradecká sekurity, která chce vyvézt hlavního aktéra, na což hradecký kotel reaguje pokřikem “Nechte fanoušky, vy ku*vy, nechte fanoušky”.

Závěr

  • Hráči by měli rychle zapomenout a špatný výsledek napravit třeba na Letné
  • Zúčastnění fanoušci, kteří fandili, si zaslouží palec nahoru
  • Prodávaly se tradičně vlepky a vybíralo do fondu

Fotogalerie (Luboš Lorinc)