28. kolo: FC Fastav Zlín – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Hradečtí fotbalisté v rámci 28. kola FNL ztratili dva body ve Zlíně. Naši konkurenti z Budějovic v boji o postup do GL vyhráli ve Vlašimi. Táborsko remizovalo v Karviné a tím pádem padáme na nepostupové třetí místo. Stále neházíme flintu do žita, ale musíme zabrat v posledních dvou kolech.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Byl to nejspíš nejlepší jarní výkon na hřištích soupeře. Branku sice první poločas nepřivedl, ale do šancí jsme se dostávali, akorát se nám je nedařilo proměnit. Zlínští se blýskli první poločas vyrovnaným výkonem a navázali na své úspěšné výsledky v posledních zápasech.

Do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle. Střela Kuliče sice skončila na tyči, ale po dorážce Dvořáka jsme se dostali do vedení – 0:1. Po zbytek zápasu to vypadalo, že budeme bránit hubený výsledek, což se nakonec vymstilo. Dvě nebezpečné situace skvěle vyřešil Tomáš Koubek. Na druhé straně měl šance Malinský, Zelený i Kulič, ale navýšení jsme se nedočkali. Naopak přišla rána v podobě branky Zlína, kterou obstaral deset minut před koncem Pazdera – 1:1. Hradečtí fotbalisté tak berou pouhý bod, za který jsou rádi hlavně naši páni trenéři.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Z rozhlasu bylo ohlášeno 1132 diváků, což bylo hned na první pohled jasně vidět. Stadion praskal ve švech. Fanoušci Zlína si připravili choreografii v podobě prázdných tribun. Na stadionu mohlo být zhruba pět stovek fanoušků, zbytek dal nejspíš přednost úchvatnému hokeji. :-)

V kotli se nás schází kolem stovky, někteří se bohužel ani na stadion nedostali. Ze začátku fandíme velmi slušně, ale potom se snaží speaker vsadit na menší počet chorálů, což se nevyplácí. Ve 20. minutě prezentujeme první choreografii. Plachtu s botami, doplněnou o nápis VSAĎTE BOTY, ŽE HRADEC VYHRAJE (fanoušci mají boty v rukách).

Druhý poločas dáváme branku, kterou oslavujeme třemi žlutými ohni. Fandění je na velmi slušné úrovni, ale postupem času se opět zhoršuje, jelikož nefandíme podle dění hry na hřišti. Po hodině hry roztahujeme nápis BLACK-WHITE, který doplňují černé  a bílé kartony.

Domácí se objevují na svých místech pár minut po začátku utkání. Fandí organizovaně celý zápas, ale nejlepší dojem zanechal pokřik napůl s votroky (PELTA – VEN). Připravují si také choreografii na pana předsedu. Druhý poločas odpalují pyrotechniku, která dělá pěkný efekt.

Závěr

  • Bod je málo
  • Fandění se musí do derby hodně zlepšit
  • Díky klukům, kteří strávili hodně času u výroby choreí
  • Do choreofondu se vybralo 545 kč