23. kolo: FC Hradec Králové – FK Ústí nad Labem 3:1 (1:0)

Votroci udělali další důležitý krok, když si ve třiadvacátém kole poradili s Ústím nad Labem 3:1, když se za domácí trefili Halilovič, Shejbal a kanonýr Vaněček. Díky této výhře jsme se tak vyhoupli opět do čela tabulky a další důležitý krůček je za námi.

Zápas

Od začátku zápasu se uvedli votroci velmi slušně, vytvářeli si šance a byli na hřišti jasně lepším týmem. Jediné, co tomu ovšem chybělo byly branky a ty jsme už potřebovali jako sůl. Střelecké trápení protrhl Emir Halilovič, který si naběhl na přihrávku Zeleného a skóroval do prázdné branky – 1:0.

Hradecké publikum se podruhé zvedlo v 57. minutě, když se po tečované střele radoval Shejbal – 2:0. Ovšem jak je již pravidlem, tak i v tomto zápase si votroci utkání sami zdramatizovali, to když se hostům podařilo po brance Pavlaty snížit na rozdíl jediné branky – 2:1.  Ovšem Hradec má kanonýra Davida Vaněčka, který se sice v zápase trápil, ale nakonec se přeci jen dočkal branky, kterou věnoval svému nedávno narozenému synovi – 3:1.

Hradečtí tak zvládli toto utkání na výbornou a nyní už je čeká příští týden utkání v Mostě.

Fandění a vše okolo

Na stadion si našlo cestu krásných 1905 diváků. Proč krásných? Protože v roce 1905 byl založen náš milovaný klub.

Sektor hostí zel prázdnotou, dle informací se pár ústeckých pohybovalo na východní tribuně, ale nějak se neprojevovali, takže z jejich strany fiasko.

Hradecký kotel byl určitě prázdnější než v zápase se Žižkovem, ale na fandění to nebylo znát, ba naopak. Kotel vedl celý zápas Benzen a vedl si slušně. Fanoušky se snažil burcovat a ti si zápas vyloženě užívali. Během zápasu byla vytažena obrovská plachta se sochou svobody a doplňujícím nápisem “V Americe se to staví, u nás se za to zavírá”. Po zápase byla plachta vytažena ještě jednou a byly k ní použity čtyři žluté ohně. Dále se domácí prezentovali vlajkami na tyčích a lehce nadprůměrným supportem. Samozřejmě nechyběli pokřiky: Pelta ven!, Pelta je ču*ák!, Pelta m*dá Damkovou a další. V jednu chvíli byl zápas dokonce přerušen.

Závěr

  • Do choreofondu se vybralo krásných 1844 kč, děkujeme!
  • Na zápase byl poprvé přítomen náš maskot čáp Filip
  • Mezi montovanými tribunami byla k vidění velikonoční májka
  • Hezké velikonoce všem a za týden všichni do Mostu :-)