18. kolo: FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 3:1 (1:0)

Po jarní pauze se fotbalisté Hradce Králové mohli představit na svém hřišti v Malšovicích. Votroci nesmírně potřebovali bodovat naplno a to se nakonec podařilo. Dobrá zpráva přišla i z Mostu, kde domácí porazili Táborsko a Hradec se tak vrací na první místo v tabulce, ovšem cesta za vysněným postupem je ještě dlouhá.

Zápas

Před zápasem je držena minuta ticha za zesnulého kronikáře pana Jiřího Kamprleho. Čest jeho památce! :-(

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a v 17. minutě jdeme zásluhou Tomáše Malinského do vedení – 1:0. Hostující tým hrál sympaticky a ve hře dopředu se ukázal zhruba po půl hodině hry, ovšem Koubek byl bezchybný. Jinak se až tolik v prvním poločase nestalo.

To druhý poločas nabídl mnohem více. Hned na jeho začátku se podruhé v zápase trefil “Malina” a zvýšil na 2:0.  Po hodině hry měl Malinský dokonce šanci završit hattrick, ale jeho střela byla nakonec zblokovaná. Na druhé straně se zase blýskl Tomáš Koubek, který vychytal tutovku hostí. O deset minut později už byl ovšem překonán, když se prosadil Ceplák a snížil – 2:1. Poslední slovo měli ovšem černobílý borci. Střídající Zelený se skvěle dostal do vápna, kde byl faulován, pokutový kop proměnil David Vaněček – 3:1. Konec zápasu už si hradečtí pohlídali a připsali si důležité tři body do tabulky.

Fandění a vše okolo

V deštivém počasí si na stadion Pod Lízátky našlo cestu pouhých 1292 platících diváků.

Hostujících fanoušků jsme zaznamenali sedm. Přivezli si sektorovou vlajku a buben. Na rozlehlém stadionu nebyli moc slyšet, ale snažili se fandit. Od nás mají velké plus, že vůbec přijeli. :-)

Na začátek zápasu se kotelníci schází na montované tribuně, kde roztahují plakát pro zesnulého fanouška Bóďu. Na plakátu byl zobrazen sám zesnulý s textem “Vždycky tu budeš s námi. Nikdy nezapomeneme, Bóďo…”. Toto choreo jsme podpořili minutou ticha a na fanouškovu počest hořely čtyři světlice. Poté se všichni přesouváme do kotle na západ, kde se schází zhruba 120 fanoušků. Fandění se ujímá Benzen a oproti supportu v Sezimově Ústí to má koule! Ve 20. minutě zvedáme černou plachtu s ultrasákem, který myslí na fotbal, pivo a řev. Na plachtě je ještě zobrazen nápis “FOTBALOVÁ HOREČKA POKRAČUJE”. Během zápasu se snažíme zapojit i hlavní tribunu, ale většina diváků je zřejmě ještě v zimním spánku. :-) Kotel fandí velmi slušně, na konci zápasu je odpáleno šest žlutých ohňů.

Závěr

  • Tři body splněny.
  • Fandění na slušné úrovni.
  • Mizerná návštěva, ale ono se to zase nabalí. Je pravda, že počasí bylo skutečně psí, ale na to se nesmíme vymlouvat.
  • Do choreofondu se vybralo krásných 1738 kč. Je v tom započítán i výdělek z prodeje vlepek a zpěvníků. Děkujeme!
  • Nyní nás čeká výjezd do Budějovic, tak se koukejte hlásit, ať tam neuděláme ostudu! :-)