13. kolo: FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 2:1 (2:0)

Ve 13. kole jsme zavítali na půdu slezského Baníku, který měl být papírovým favoritem. Dle scénáře hry tomu tak ale úplně nebylo, jelikož aktivnější byli naši fotbalisté. Bohužel už to takové nebylo s produktivitou a po dvou brankách Holzera prohráváme 2:0. Druhou půli jsme kralovali na hřišti, pomohlo tomu i prostřídání hráčů, ale bohužel se nám po brance Dvořáka podařilo pouze snížit.

Na body to tedy opět nestačilo, ale naši kluci se určitě za předvedený výkon nemusí stydět. Baník jsme slušně potrápili a kdybychom šli více za vítězstvím a hráli důrazněji v obou vápnech, mohli jsme si nějaké body odvézt.

Návštěvnost

Na Bazaly si našlo cestu přes čtyři tisíce diváků. Když Bazaly spustily sborově Baníčku, my jsme s tebou, tak nejen mně lezl mráz po zádech. V Ostravě táhnou tribuny za jeden provaz, a tak byli odpovídačky kotle a ochozu opravdu skvělé. Jen škoda, že nedorazilo ještě o pár stovek diváků více, vzhledem k postavení Baníku v tabulce.

Fandění, ultras a vše okolo

Do Ostravy nakonec vyrazilo dvaadvacet opravdu nejvěrnějších fanoušků. Sebou měli čtyři vlajky a přivezli si i choreografii. Na plachtě o rozměrech 9 x 7 metrů byli vyobrazeni dva fanoušci s půl litry piva a nápisem OPILCI ON TOUR. V pozadí obrázku nechyběl znak Hradce. Do fandění jsme se vzhledem k počtu odvážili málokdy, spíše jsme drželi palce.

Domácí měl kotel slušně zaplněný a fandili, jak už jsme psal slušně. Choreografii neměli žádnou, ale připravili si dva nápisy, k situaci ohledně klubu a Václava Svěrkoše.

Fotogalerie (Pája)