10. kolo: 1. FK Příbram – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

V desátém kole zajížděli “votroci” do Příbrami, kde jsme potřebovali nutně bodovat. Bohužel náš tým dlouhodobě hledá formu, zda ji letos ještě najde, to si musíme počkat do dalších bojů. Dle hry jsme do Příbrami jeli pro bod, ale po ostudném výkonu a nekoukatelném zápase prohráváme 1:0.

Zápas

Tento zápas navázal na naši dosavadní střeleckou i bodovou mizerii. Ke střele na bránu jsme se v Příbrami nedostali, dvakrát zahrozil Križko, ale míč končil pokaždé mimo branku. Příbram volila nákopy na Řezníčka, které jsme dokázali pokrýt. Dále měli několik rohových kopů a standartních situací. Po jedné z nich hlavičkoval jen těsně mimo Zápotočný. O pár minut už ale Nevés za pomocí malé teče hostů procedil míč za Kuciakova záda – 1:0. Brankář Kuciak nastoupil v hradeckém dresu poprvé v základu a nevedl si vůbec špatně. Jako jeden z mála skutečně bojoval za Hradec, ale to na body nestačilo. ” Ostatní hráči bojují hlavně po barech, tam se jim velice daří.”

Návštěvnost

Když hlasatel ohlásil 2007 diváků, tak propukl na stadionu velký smích. Návštěva se totiž mohla pohybovat kolem osmi stovek diváků, možná ani to ne. V Příbrami je to dlouhodobě šílené, všichni víme, že tento tým nemá v nejvyšší soutěži, co dělat. Bohužel ho stále drží při životě mafián Starka.

Fandění a vše okolo

“Hradečtí příznivci na tento zápas vyrazili tradičním holobusem. Cestou se prodávala nová série vlepek, zpívali chorály a popíjel alkohol, který poznamenal několik lidí. Ačkoliv byla vyhlášena akce “elegáni”, tak se fandové chovali jako neskutečná prasata. V autobuse házeli po zemi flašky, papíry a další věci, někteří to házeli i z oken. Poté šéf zájezdu oznámil, že jedeme do města, aby jsme se nechovali jako křupani. Do megafonu ovšem zavelel speaker: chlastejte, hovada! Po příjezdu do Příbrami přišly děsivé kontroly, podnapilí fandové museli zůstat v autobuse. Do sektoru se dostalo pouhých patnáct fanoušků, které by jsme mohli zařadit do skupinky nejslušnější. Vyvěsili asi dvanáct vlajek a začali povzbuzovat. Po prvním poločase tito fandové nevěřícně kroutili hlavami, z fotbalu jim bylo tak zle, že se museli jít vožrat do místního stánku. Druhou půli už sledovala patnáctka nejslušnějších značně posilněna alkoholem.  Poté padl míč do naší sítě, fanoušci začali trhat sedačky, lezli po síti, speaker do konce nablil do megafonu, ale pak přišlo něco otřesného. Skupina patnácti opilců začala řvát Prokopec ven a tím si zasadila hřebíček do rakve. Tímto se trenérovi omlouváme, že se polepšíme. Už to nikdy neuděláme. Vždyť nehrajeme tak špatně, dokonce jsme teď první (od konce), tak proč si stěžovat. Luboši, zůstaň a neodcházej! ”

” V tom frmolu jsme ani nezaregistrovali hlučné fanoušky Příbrami, ale jistě povzbuzovali celý zápas. Připravili si i choreografii 1. FK PB. Kartony zvedli téměř všichni, až na pár důchodců, kteří choreografie bojkotují. ”

Fotogalerie (Standa)

Závěr

  • Fandění a vše okolo je doslova a do písmene
  • Netřeba se vyjadřovat dále k Příbrami