Výjezd na Myjavu

Členové fanklubu Votroci 2000 a další tři fanoušci navštívili zápas Spartaku Myjava a Tatranu Prešov. Zápas se odehrál v sobotu 11.5.2013 od 19:30. Domácí tým zvítězil 2:0 a fanoušci Spartaku mohli slavit sérii deseti zápasů bez prohry.

Jak to vše začalo?

Při cestě vlakem do Liberce jsme probírali ve skupince votroků, že bychom mohli zkontaktovat nějaké fanoušky a navázat s nimi kontakt. Měli jsme dva kandidáty, ale nakonec jsme se shodli na Spartaku Myjava, jelikož je to zajímavé městečko a jejich klubové barvy jsou stejné jako naše, tedy černá a bílá.

Jako člen výboru fanklubu Votroci 2000 jsem si začal přes sociální síť psát se členem fanklubu Spartaku Myjava. Probrali jsme vše možné od atmosféry na stadionu až po zázemí klubu. Po chvilce jsme se domluvili, že navštívíme zápas mezi Myjavou a Prešovem. Proběhla výměna telefonních čísel a řešilo se hlavně, kolik nás na Slovensko dorazí.

Jak to bylo dál?

Po nepříliš povedeném výjezdu do Budějovic jsme se všichni těšili na ten sobotní. Sraz máme v 13:00 na Terminálu. Schází se nás celkem devět, sedm chlapců a dvě ženy. Samozřejmě nechceme jet na Myjavu s prázdnou a proto kupujeme basu “Votrok”, hradeckou šálu a několik samolepek.

Vyrážíme tedy dvěma auty, cesta utíká velmi rychle, párkrát se staví na záchod nebo občerstvení. Po půl šesté se nacházíme ve městě Myjava a kontaktujeme kluky. Hledáme stadion, ale nedaří se. Ptáme se kolemjdoucího, ten nasedá k nám do auta a naviguje nás až ke stadionu, kde bezproblémově zaparkujeme.

Přicházíme k pokladně a tam už si nás odchytává jeden z kluků, předáváme basu a šálu, on nám dává lupeny. Ptáme se po hospodě ve městě, ale ihned nám bylo doporučeno jít přímo do areálu stadionu. Zde už popíjí řada myjavských a začíná se s námi zdravit. Koupíme pivka, někteří si ihned koupí šálu a už klábosíme.

Společná fotka

Společná fotka

Poté se zjeví primátor Myjavy a předává nám do rukou 50 EURO. (pěkné gesto) My mu za za to poděkujeme a kupujeme další pivka. Tou dobou už se mě (Kuksman ml.) a Blackandwhiteeho ujímá jeden z myjavských a provádí nás po stadionu. Ostatní mezi tím dál popíjí a fotí se s tamějšími fanoušky.

Odebíráme se na procházku po areálu, jsme seznámeni s fanklubem Senice a Žiliny, kteří byli též na dnešním zápase. Poté míříme na hlavní tribunu a ihned do VIP lóží. Zde si povídáme u stolu, nechybí chlebíčky, tyčky, oříšky. O chvíli později nám hostesky nalévají kořalku. (já jelikož jsem měl řídit i zpět, jsem prosil jen o jednu, ovšem marně – za chvíli jsem v sobě měl třetí a bylo jasné, že zpět neřídím). :grin:

Ve VIP to tedy bylo opravdu bezvadné, starali se o nás opravdu pěkně, přál bych to každému votrokovi.

Blíží se čas výkopu a míříme do sektoru. Stadion už je dávno plný, kotel domácích je také slušně zaplněn. Většina lidí stojí, zbytek sedí a chce sledovat fotbal. My se samozřejmě přidáváme ke stojícím.

Vyvěšujeme vlajku “Okolo Hradce”. Před výkopem zaslechneme v rozhlase: “Zdravíme fanoušky z Hradce Králové”, poté následuje slovenská hymna a zápas může začít.

Kotel fandí velmi slušně a na odpovídačky se přidávají i okolní tribuny. Myjava vítězí 2:0 a může se jít slavit. Není to tak jako u nás, že se jde hned domů. Na Myjavě je to tak, že se slaví, popíjí, skáče a zpívá přímo u stánku, který je kousek od sektoru domácích. Ve stánku není jen pivo (pito), kofola a klobásy.

Na Slovensku mají velký výběr jídla a hlavně velkou zásobu alkoholu (zelená, borovička, slivovice, fernet,…). Málem bych zapomněl, že po celý zápas chodí po tribunách děvčata a chlapci a prodávají pivo či kofolu.

Po téměř hodině přemlouváme naše řidiče, abychom ještě zůstali a přesouváme se do místní hospůdky. Zde ještě popíjíme pivko a začínáme probírat, kdy dorazí myjavští do Hradce. Nemůžu Vám říct vše, nechte se překvapit.

Domů odjíždíme o půl 12 večer, na cestu dostáváme ještě jednu flašku domácí pálenky s vlaječkou Spartaku Myjava. Do svých domovů dorážíme něco málo po třetí hodině ranní.

Závěr

Na závěr lze říci, že se nám tento výjezd líbil a určitě ho rádi zopakujeme. Poděkování putuje na Slovensko za to, jak jste byli přátelští. Díky

PS: V Myjavě jsme nepotkali ani jednoho policistu a ani žádné security, prostě obyčejní pořadatelé. :-)