Víkendové aktivity – futsal a basket

 

Votroky již příští týden čeká první ligový zápas jarní části sezóny 2012/2013. Aby votroci ve zbývajícím čase nezaháleli,  rozhodli se jít na basketbal a futsal.

Doplněn velký Ludwajsův report ! viz v článku….

Na hradecké futsalisty, tedy tým UFA Salamandr se v pátek večer rozhodlo jít asi pětadvacet votroků. V příjemném prostředí sportovní haly v Třebši viděli celkem jasnou výhru domácích nad Chotěboří.

Votroci na futsale

Votroci na futsale

Support byl celkem dobrý, leč ovlivněný nepochopitelně malým počtem fanoušků v ochozech. Myslím, že tým hradeckých futsalistů, kteří hrají o postup do nejvyšší soutěže by si zasloužil více fanoušků než aktuálně navštěvuje jejich zápasy.

To na sobotním zápase hradeckých lvic už bylo fanoušků nepoměrně více. V ochozech se to hemžilo šálami FC Hradec Králové i Sokol Hradec Králové a do fandění se často zapojovala valná většina haly.

Kotel Ultras byl samozřejmně na svém klasickém místě v rohu haly a myslím si, že fandění bylo opět na výborné úrovni také díky akustice Sokolovny na Eliščině nábřeží, ve které se zápas konal.

Votroci na basketu

Votroci na basketu

Po bojovném výkonu lvice zvítězili poměrem 62:58 nad BK IMOS Brno. Tento zápas byl takév televizi na kanálu ČT Sport, což naštěstí na návštěvnosti nebylo znát a vy si můžete zápas i s bouřlivou atmosférou vychutnat dodatečně na tomto odkazu i když samozřejmě zápas na živo je nesrovnatelně lepší zážitek.

Další podrobnosti o zápase lvic, fotky a podobně můžete nalézt na oficiálním webu TJ Sokol Hradec Králové a stránce Luboše Lorince.

 

Ludwajs píše:

Hradec Králové – Hradecké lvice porazily v prvním kole nadstavbové části tým IMOS Brno. Zápas vyhrály o 4 body 62:58. Po zápase jsme se pak setkali s panem Volejníkem, prezidentem klubu a probrali jsme spolu zápas a atmosféru v hale.

 

Domácí hráčky na začátku zápasu prohrávaly už 2:10, ale díky vynikajícímu výkonu na konci 1.čtvrtiny dokázaly otočit stav a vyhrát ji 13:12. „Na začátku jsme prohrávaly 2:10, říkal jsem si, aby to nebyl velký debakl. Holky zabojovaly a vyhrály jsme nakonec čtvrtinu o bod,“ chválil své svěřenkyně prezident klubu Miroslav Volejník. Do poločasu Lvice získaly vedení o 4 body. Na začátku 3.čtvrtiny dokonce vedly o 10 bodů! Brňanky bojovaly, zásluhou bylo ke konci zápasu vedení o jeden bod. Domácí to nepoložilo a díky trojce Terezy Kuthanové vyhrály zápas 62:58. „Naše hráčky vedly zkraje 3.čtvrtiny o 10 bodů, hráčky Brna to nezabalily a dotáhly se. Trojka Terezy Kuthanové rozhodla o naší výhře.“ „Dnešní zápas hráčky vyhrály, zasloužily si to za tu bojovnost a nasazení,“ dodal Jan Kotouček, předseda fanklubu Votroci 2000. Zápas byl odehrán opět při výtečné atmosféře, kde se o ni starali fanoušci votroků. „Fandili jsme od začátku až do konce. Každý zápas si hodně užíváme a jsme hodně rádi, že Lvice vyhrály,“ komentoval atmosféru v hale jeden z velkých fanoušků votroků, pod přezdívkou Kuksman.

„Jsem strašně rád, že nás chodíte povzbuzovat. Co tady předvádíte, tak to je fantazie. Vždy si budu pamatovat datum 15.prosince 2012, kdy jste přišli a vytvořili pekelnou atmosféru. Nejste 6.hráčem, ale asi snad 20.hráčem našeho týmu. Celá hala fandí s vámi. Chválíme vás. V současné době nikdo v basketbale v ČR nemá tak vynikající fanoušky jako jsou v Hradci,“ pronesl po zápase s Brnem prezident klubu Miroslav Volejník, který následně dodal. „Fantastická je i odpovídačka, když jedna půlka křičí „Hradec“ a druhá „Králové“. Nikdy to tu nebylo, je to super, všichni diváci se do fandění zapojují.“

Jak vnímá atmosféru a postavení basketbalu jako sportu pro fanouška Hradce Králové předseda fanklubu Votroci 2000 Jan Kotouček? „Vnímám to jako součást hradeckého patriotismu, protože Město sice může říkat, že je Hradec město sportu, ale špičkové sporty na pomyslném žebříčku diváckého zájmu jsou tu bohužel jen dva, fotbal a ženský basketbal. Hokej sice máme rádi a chodíme na něj, ale bohužel je odsouzen se pohybovat na nižší sportovní úrovni bez ambicí postoupit mezi naší špičku.  Basketbalistky mohou postoupit do pohárů, což by znamenalo velkou reklamu pro naše město nejen v ČR. Fanoušci by o takové zápasy měli jistě velký zájem. V hale panuje fantastická atmosféra. Hala je malá a je dost narvaná, prakticky půlka haly je „kotel“. Pokud by na basketbal přišlo dalších 200 lidí, hala by to s kapacitou nezvládla. Toto vnímám jako jediné slabé místo a město by se nad tím mělo do budoucna zamyslet. Myslím, že by stálo za to více podporovat sport ve kterém dokážeme být špičkoví a pohybovat se dlouhodobě na špičce v České republice. Sport ve kterém si můžeme udělat dobrou reklamu i např. v Evropě. Hradec Králové na sportovním poli bohužel moc takových příležitostí nemá.“

Každý domácí zápas doprovází vytvořená chorea z řad hradeckých fanoušků. „Jsem každý zápas překvapený, nevím co bude, každý zápas je něco jiného. Lidem se to líbí, hráčky jsou nadšené, šťastné a děkujou,“ chválil prezentaci fanoušků prezident klubu. „Chorea vytváříme asi ve 4 lidech, zabere nám to minimálně 3 hodiny práce. Děláme to pro holky velice rádi, chorea vyábíme také na fotbal,“ popsal výrobu chorea fanoušek Hradce Kuksman.

Po vítězném zápase s Brnem se mohli fanoušci vyfotit s hráčkami. „Překvapilo mě to, líbilo se mi to, bylo to příjemné zpestření po velkém vyhraném zápase. Holky cítí, že jsme s nimi, jsme na ně hrdí, jak reprezentují naše město. Jejich výkony jdou nahoru,“ chválil hradecké hráčky Jan Kotouček.

Příští domácí zápas sehrajou hradecké lvice doma proti Trutnovu, bude to velké derby, určitě přijedou  fanoušci Trutnova. „Na derby se moc těším, derby jsou zajímavá. Někdo z Trutnova určitě přijede. Věřím, že vyhrajeme,“ dodal po zápase s Brnem Kuksman, který však neprozradil připravované choreo na tento zápas, „Musíte se nechat překvapit, co to bude. Nejlepší je přijít na zápas.“ Derby s Trutnovem se odehraje 13.března.

 

Vyjádření pana Volejníka, prezidenta hradeckého klubu, o lživém článku

„Týden předtím mě volali z Boleslavi, než jsme tam jeli. Říkali mi, že Hradečtí jezdí ve stovce lidí, a že se perou. Pověděl jsem jim, že to je nesmysl, s Trutnovem a s Valosunem fanoušci vytvořili fantastickou atmosféru, chovali se slušně. V Boleslavi fandili ve čtyřech lidech a fandili slušně a nechápu proč někdo něco rozšířil. Než jsme hráli v Pardubicích, tak jsem jim volal, aby nasadili pár pořadatelů. Přijeli jsme a byl tam kordon policistů. Na basketbal to bylo úplně zbytečný. Mluvil jsem s vedením klubu a ti mi řekli, že policisty zavolali kvůli nesmyslu (pozn.:zapálení pyrotechniky a poškození palubovky,…) z Boleslavi. Nevím, kdo škodí hradeckým fanouškům, ale pokud si pan Sejkora z Pardubic myslí, nebo píše lživé články, tak já na to budu reagovat. Jestli se to bude opakovat, tak vydáme tiskové prohlášení a podpoříme hradecké fanoušky. V hale fandí slušně a podporují nás. Nikdo vás nebude pošpiňovat, nepovolíme to.