Trenér Luboš Prokopec na tiskové konferenci

Trenére, jak si vysvětlujete, že jeden z nejzkušenějších hráčů v našem dresu, Adrian Rolko, se nechá v takto důležitém utkání, v derby na které se tým i příznivci těší a připravují, vyloučit celkem zbytečně už po pouhých 14 minutách. Mluvil jsi s ním již o tom? A chcete to nějak následně s hráčem řešit?    

Adrian je sám velmi smutný a ví, že to byla chyba. Já ale rozhodně nechci Adriana nějak speciálně řešit, prostě se to stalo, my jsme tým a já spíš chci ocenit, jak kluci zápas odmakali i za Adriana. Pevně věřím, že Adrian nám tohle svoje dnešní zaváhání ještě mnohokrát vrátí dobrými výkony v dalších zápasech.

Shodou okolností i další velezkušený hráč, Radek Hochmeister, měl slabší chvilku, když neproměnil první z našich penalt. Musím říct, že mezi příznivci na tribunách to jen zašumělo, když viděli, že si míč staví právě Radek. Byl určený na základě nějakých tréninkových výsledků při kopání desítek? Protože on rozhodně není obvyklým exekutorem pokutových kopů.

Tak jako jednička byl určen Honza Šisler, Radek byl jako “dvojka”. Kluci se sami na hřišti takto dohodli, což je normální. Penalta se prostě někdy nedá  a dnes to potkalo Radka, nedá se nic dělat, opět opakuji jsme tým a musíme to dobré i špatné nést dohromady. Já si dokonce myslím, že nás dnešní zápas může posílit, protože kluci si dokázali, že umí zvládnout i takto obtížný zápas.Hráli jsme 75 minut v deseti lidech, nedali penaltu, trefili tyč, prohrávali, otočili skóre… Já týmu za výkon poděkuji, i když jsme chtěli vyhrát a to se nám bohužel nepodařilo.

Je pár minut po utkání, kterému zvláště ve druhé polovině nechyběl náboj a diváky bavil. Víš už, jak se na konečnou remízu tváří tvoji hráči? Jsou spíš spokojení, že v úmorném horku vyválčili i v oslabení bod, nebo převažuje zklamání ze ztráty vítězství v posledních minutách?

Ty pocity nás všech jsou rozporuplné, protože potom, co jsme během jedné minuty otočili skóre v náš prospěch, jsme již věřili ve 3 body. Ale musím říct, že vzhledem k průběhu hry je asi remíza spravedlivá.

Co se stalo Hochmeistrovi? Obnovil si zranění?

V této chvíli nemám informaci o povaze Radkova zranění

Sestřih zápasu je na stránkách ČT ZDE , náš zápas cca v čase 37.20.