PLAY OFF: Hradecké lvice – Valosun Brno (konečný stav série: 3:2)

Po dvou zápasech v Hradci se série stěhovala do Brna za stavu 1:1. Hradecké lvice si daly za cíl alespoň jednou zvítězit a vrátit sérii k rozhodujícímu zápasu do Hradce Králové.

3. Zápas

Do Brna se vydáváme autem, cesta ubíhá poměrně rychle. V Brně se scházíme v krásné hale zhruba ve 20 lidech. Fanoušci byli převážně rodiče nebo příbuzní hráček. Přesto jsme neponechali nic náhodě a holky hnali za vítězstvím. To se nakonec povedlo, když děvčata po přesvědčivém výkonu zvítězila 85:71 a připsala si důležitý bod v sérii.

4. zápas

Na tento zápas jsme bohužel nevyrazili, jelikož hráli “votroci” na Malšovickém stadionu proti Mladé Boleslavi. Přesto opět holky hnali rodiče a kamarádi. Ovšem tento zápas se holkám nedařil už od začátku zápasu a celý zápas už jen dotahovaly vysoký náskok Valosunu, který nakonec vedení uhájil a vyhrál vysoko 90:80. Série byla tedy 2:2 a rozhodovalo se v pátém zápase v hradecké sokolovně.

5. Zápas

Již půl hodiny před zápasem byla hala narvaná k prasknutí. Vyvěšujeme vlajky Black White Pride, Kuks Werewolves, Kutná Hora Supporters, Hells Fans Faust Gang, Crime Boys a dvě malované vlajky. Během zápasu používáme opět vlaječky klubových barev. Začátek zápasu holky moc nezachytili a brzy prohráváme 0:13.

Hradecké Lvice

Hradecké Lvice

Ovšem poté lvice zabraly a už to šlapalo jako hodinky. Do poločasu jsme skóre otočili. Druhý poločas jsme holky hnali, co síly a hlasivky stačily. Valosunu se čas krátil a už neměl šance na zvrat utkání. Lvice po bojovném výkonu zvítězily 73:66 a zajistily si účast v semifinále, kde se střetnou s IMOSem Brno!

Děkujeme všem fanouškům, hlavně tribuně za střídačkami, která skvěle povzbuzovala. Parádní hradecká vlna, takhle to má vypadat.

Holkám děkujeme za výkon a suprovou děkovačku. (Ta rybička byla parádní, to jsme nečekali)

Ať žijí lvice!  :-)

Fotky: Luboš Lorinc