9. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Hradec Králové 0:2 (0:0)

V 9. kole zajížděli hradečtí fotbalisté do Ústí nad Labem, které vedlo NFL. Hradec určitě nejel na sever čech bránit, ale chtěl hrát pohledný fotbal a přivézt domů nějaké body.

Zápas

Fotbal tedy moc koukatelný nebyl. Když se vyskytla nějaká šance, tak se do ní dostali domácí. Ústí drželo i více míč, mělo více ze hry, ale branku nevsítilo. Trenér Hradce Luboš Prokopec musel ještě v prvním poločase zasáhnout do sestavy, když vystřídal zraněného Rolka a nahradil ho Pillárem. Na hře votroků se to nějak kladně ani záporně neprojevilo.

Druhý poločas prakticky stejná pohádka. Ústí mělo šance, ale ty skvěle zlikvidoval všechny Jirka Lindr, který byl počtvrté za sebou bezchybný a připsal si tak další čisté konto. Hradec měl také pár šancí, Kulič mířil jen do boční sítě. Poté už “votroci” branku vstřelili a nemohl se trefit nikdo jiný než David Vaněček, který dal branku patičkou – 0:1. Blížil se konec zápasu a do hry naskočil Hochmi s Dvořkou. Druhý jmenovaný se Zeleným ke konci zápasu drželi míč u rohového praporku a čekali na závěrečný hvizd. Ovšem ústecká obrana propadla, duo Zelí – Dvořka se vymanilo ze sevření a nakonec Jarda Zelený pojistil z malého vápna výhru votroků – 0:2.

Dnešní zápas určitě nevyhrál lepší tým, musíme si přiznat i my fanoušci, že Ústí Hradec přehrávalo, ale na to se nehraje!

Fandění

Zápas v Ústí sledovalo 1238 diváků, což je určitě jen žert nebo v Ústí počítali i dělníky, kteří pracují na výstavbě stadionu. Ústí překvapilo, vytvořilo si kotlík, kde bylo asi 20 aktivních fans. Vyvěsili tři modrobílá prostěradla a místy řvali pokřik “ARMA”. Během zápasu se ničím jiným neprezentovali.

Hradečtí dorazili na zápas tradičně holobusem. Do sektoru za branku nakonec dorazila šedesátka nejvěrnějších. Kasička bohužel nebyla puštěna securitkou, a tak musela zůstat v “holáči”. Celý sektor je ověšen několika vlajkami + dvěmi novými (Jarozvěř a Ultras Lukavec), fandíme celý zápas, ale je to slabší, neboť oba speakeři měli dnes pracovní povinnosti. Obě branky oslavujeme žlutými ohni, užíváme si děkovačku a odjíždíme spokojeni domů.

Závěr

Do choreofondu se v buse vybralo 426kč – děkujeme! V Ústí vynikající klobásky a obsluha. Pivo Březňák se nedalo pít, a tak jsme dali přednost domácí slivovici od kamarádů z Myjavy. Cestou domů se tradičně porouchal autobus, jeli jsme trochu nakloněný na stranu, ale zvládli jsme to. Řidič to je blázen, má vlasy až na zem!

Tak ve středu na poháru přátelé :-)