FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Zápas

Shrneme to jinak! Zápas to byl strašný, takhle se o záchranu nebojuje. Možná dnes chybělo trochu štěstí, ale přišlo mi to, jako když se čeká, že si to tam Olomouc kopne sama. Chyběl mi důraz ve vápně, balóny byli nakopávané, všechno sbírala obrana Sigmy. Hostům stačili dvě střely a vsítili dvě branky. Dnešní výkon mi přišel slabší než v Jihlavě, doufám, že v Ostravě už předvedete výkon nebo spíš i fotbal, na který se bude dát koukat.

Fandění

V nově upraveném kotli se schází spousty fanoušků, vyvěšují se vlajky. Na začátku zápasu proběhla minuta ticha za zesnulou hradeckou legendu pana Zdeňka Zikána, kterému jsme připravili na velikou plachtu jeho portrét, nápis: JSOU HVĚZDY, KTERÉ NEHASNOU – R.I.P. ZDENĚK ZIKÁN (1937 – 2013) + pyrotechnika. Tento zápas si vzal megafon Májos. První poločas se fandilo spíše průměrně, možná to bylo i rychle obdrženou brankou, ale druhý poločas už to mělo grády. Fandění nemělo chybu, možná se mohlo zapojit více lidí. V pětadvacáté minutě se vytáhl nápis pro posilu v týmu Marka Kuliče…KULDO, KONEČNĚ JSI NÁŠ + kolotoč s týmy, kde Mára působil a šipka právě na hradecký znak.  Nutno ještě poděkovat hradeckým hokejovým fanouškům, že přišli v nemalém počtu podpořit “votroky”, děkujeme!

Za pokřik TÁHNĚTE DOMŮ se chceme všem ostatním fanouškům omluvit, už se to nestane. Přesto všechno děkujeme těm, kteří vydrželi na stadionu až do konce utkání.

Fotky: Luboš Lorinc