FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 3:0 (2:0)

Třetí jarní kolo bylo pro “votroky” velmi důležité. Hráči se střetli s Baníkem Ostrava. Oba týmy potřebovaly vyhrát, ale nakonec se ukázalo, že Baník se na utkání lépe připravil, kdežto Hradec navázal na výkon proti Sigmě.

ZÁPAS

Od začátku poprvé nastoupil na jaře Vojta Hadaščok a Jirka Poděbradský. První jmenovaný tvořil útočnou dvojici s Márou Kuličem, “Bradka” hrál kraj obrany. Začátek zápasu jsme stejně jako se Sigmou nezachytili a již ve čtvrté minutě utíká hradeckým stoperům Baroš a otevírá skóre – 1:0. Pro hradecké hráče to byla silná studená sprcha na začátek zápasu, a tak fanoušci očekávali, že o to víc budou chtít vyrovnat utkání.

Ovšem “votroci” se zmohli jen na dvě střely mířící zhruba metr nad bránu. K ohrožení branky prostě nedošlo. Na druhé straně se dostal do takřka podobné šance jako na začátku utkání Baroš a opět se nemýlil – 2:0. Hradečtí fanoušci jen kroutili svými hlavami a nevěřili vlastním očím, co Plíškův tým předvádí.

Do druhého poločasu došlo ke dvěma změnám. Odstoupil nevýrazný Plašil se Schwarzem a nahradili je Strnad a Halilovič. Ovšem, že by došlo k oživení hry se říct nedalo. Baroš zkompletoval hattrick a na Bazalech to vřelo – 3:0. Do konce zápasu už si Baník hlídal hradecké náznaky a k ničemu je nepustil. Za celý zápas jsme od našich kluků zaznamenali jednu střelu na branku, což bohužel nestačilo.

Votroci na Bazalech

Votroci na Bazalech

Z Bazalů si tedy odvážíme tříbrankový přínos. Příští týden v Hradci přivítáme pražskou Spartu, tak věřme, že už se “votroci” vzpamatují, oklepou se a začnou hrát konečně fotbal.

FANDĚNÍ

Zápas na Bazalech zhlédlo 9617 diváků, k vidění byly prezentace obou táborů a hlavně mexická vlna.

Domácí měli slušně zaplněný sektor a byly slyšet po celý zápas, hlavně když byla odpovídačka se stadionem, tak to pěkně znělo. Během zápasu jsme v jejich kotli zaznamenali vlajky klubových barev, obouručky, konfety a po zápase pyrotechniky.

Fanoušků Hradce dorazilo do Ostravy vlakem zhruba sedmdesát + autoposádky, takže bylo v kotli kolem devadesáti lidí. Fandilo se celý zápas, ale bohužel po vývoji skóre většina fanoušků rezignovala. Do konce zápasu tedy fandilo zhruba třicet fanoušků, kteří si zápas užili po svém. V padesáté minutě jsme vytáhli velikou českou vlajku s nápisem BARY, DÍKY! + malé české vlaječky. (Chtěli jsme tím poděkovat Milanu Barošovi, co udělal pro českou reprezentaci). Během zápasu byl ještě odpálen bengálský oheň, který udělal krásný efekt.

Po skončení zápasu jsme čekali, že se hráči přijdou omluvit, ale namířili si to přímo do kabin. Z důvodu pískotu svých fanoušků nakonec přišli k lajně a z povinnosti zatleskali a odešli. Jediný, kdo zaslouží pochvalu byl “Bradka”, který přišel až k sektoru a vyslechl si naši nespokojenost.

Prosím fanoušky, aby se pokusili rozdýchat tuto krutou porážku a za týden všichni do kotle!
Gunnyho fotky ZDE