8. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Tentokrát zavítali hradečtí pod žižkovský vysílač, ale co Vám budu psát. Opět soustředěná defenziva Hradce, běhavá záloha, branka “snajpra” Davida Vaněčka a opět tři body do tabulky, které nás vyšvihli už na třetí místo tabulky.  

Zápas

Trenér Prokopec udělal do dnešního zápasu pouze jednu změnu v základní sestavě. Místo Zeleného se objevil na levé záloze mladík Shejbal, který si před zkušeným Poděbradským počínal opravdu dobře.

Začátek zápasu byl v režii Žižkova, ale podržel nás bezchybný Jirka Lindr. Poté už se objevili i šance hradeckých, ale na druhé straně zase skvěle hájil svou svatyni Boháč. První pětačtyřicetiminutovka tudíž nabídla pár náznaků, ale žádný neskončil brankou v síti.

Do druhého poločasu parádně nastoupili “votroci”. Hru totiž dirigovali právě oni a v 54. minutě byli odměněni brankou, když našel Janoušek centrem Vaněčka, který se v letošní sezóně zatím nemýlí a nedal Boháčovi šanci – 0:1. Potom už se hrálo spíše na středu hřiště, ale ještě se objevili dvě velké šance. Tu první nedal po Kuličově přesné přihrávce Kučera, který šel sám na branku, ale brankář domácích skvěle vyrazil nohou. Na druhé straně vytěsnil Lindr střelu hlavičkujícího útočníka.

I přes opět bídný výkon rozhodčího Patáka nakonec hradečtí vezou všechny tři body domů.

Fandění

Zápas i přes zatažené počasí navštívilo 1363 diváků, což je na výkony Žižkova slušný počet.

Kotel Viktorky zaujal své tradiční místo za brankou, vyvěsil čtyři vlajky, ale moc slyšet nebyl. V jejich kotli jsme spatřili asi 30 lidí, možná více, možná méně, ale jejich fandění jsme nezaslechli, což je škoda. Optická prezentace také neproběhla.

Hradecký kotel čítal dle ověření na pokladnách 230 fanoušků. Ovšem byl dost roztahaný po celém sektoru, i když to nejsilnější jádro ultras bylo pohromadě a fandilo po celý zápas. Poprvé na výjezdu se objevuje vlajka skupiny REGION 1905, kterou najdete ve fotogalerii. Hradečtí si tentokrát na Žižkov nepřivezli Teletubies jako posledně, ale prezentovali se devíti žlutými ohni. Na konci zápasu si opět užíváme vítěznou děkovačku, ke které přidáváme “Adri má narozeniny…”

Závěr

Jménem fanklubu bych chtěl poděkovat hráčům za výkon a fanouškům za vytrvalé fandění a na druhou ligu pěký počet v brzkých ranních hodinách. Za týden všichni do Ústí!!!

Video ze Žižkova: BAJKEHO VIDEO