7. kolo: FC Hradec Králové – FK Baník Sokolov 2:0 (1:0)

V sedmém kole přisoudil los hradeckým fotbalistům Baník Sokolov, který okupuje přední příčky tabulky. Votroci chtěli navázat na poslední výkony a prodloužit vítěznou sérii, což se jim nakonec podařilo.

Zápas

Hradečtí fotbalisté nastoupili opět v totožné sestavě, ale kdo měl první velkou šanci, tak to byli hosté, kteří minuli těsně Lindrovu branku. Sokolov byl i nadále aktivnější a diktoval tempo hry, ovšem kdo se první zapsal do střelecké listiny byli hradečtí. Kučera byl faulován v pokutovém území a Šisler proměnil pokutový kop – 1:0. V prvním poločase jsme viděli ještě jednu obrovskou šanci, když hosté zahrávali přímý kop, ale ten skončil jen vedle Lindrovy svatyně.

Druhý poločas už byl z naší strany o poznání lepší, ale bylo to i tím, že sokolovští otevírali zadní vrátka a Hradec mohl chodit do protiútoků. Žádný z nich se bohužel neujal, buď to skončilo zbržděním šance nebo obrana hostů míč zblokovala na roh. Po jednom z rohů, který zahrával Kulič se parádně trefil hlavou kanonýr Vaněček – 2:0. Do konce zápasu už branka nepadla, za zmínku stojí už jen to, že hostí dohrávali o deseti, když musel po druhé žluté kartě pod sprchy Vrtělka.

Fandění

Zápas navštívila i po sérii vítězstvích slabá návštěva, na stadion si našly cestu necelé dva tisíce.

Sektor hostů zel stejně jako v posledním domácím zápase prázdnotou.

Hradecký kotel byl početný zhruba stejně jako při zápase s Budějovicemi. Na počet černobílých byl support nadprůměrný, ale vždycky to může být ještě o trochu lepší. Fandění po celý zápas doprovází dva bubny, které skvěle ovládá sám “Malkin”. Další pochvalu zaslouží zcela jistě “Benzen”, který skvěle vedl kotel a vyburcoval ho k ještě větší hlasitosti. Během zápasu byla vytažena plachta  s “chlapcem v hradeckém dresu s míči a dělem”, kterou doplnil text: U NÁS PÁLÍME OSTRÝMI…

Závěr

Děkujeme hráčům za pěknou děkovačku (nebojte se přijít až k plotu, my Vás neukousneme). Jirkovi Poděbradskému přejeme všechno nejlepší k narozeninám, hodně štěstí, zdraví a zdaru ve fotbale.

  Nesmíme zapomenout na děvčata z kotle, která prémiérově prošla celý stadion a vybrala tak do choreofondu úctyhodných 2295 kč.

Všem, kteří přispěli děkujeme!