3. kolo Poháru ČP: FC Hradec Králové – FK Baumit Jablonec 0:1 (0:1)

Po vítězství v Bydžově a Dvoře Králové čekal na votroky ve třetím kole poháru České pošty prvoligový oříšek, do Hradce zavítal Baumit Jablonec. Diváci očekávali opět vítěznou sestavu, ale ta bohužel k vidění nebyla. Pohár pro náš tým asi nemá takovou váhu, a tak to vzali spíš jako přípravné utkání.

Ještě před utkáním uctíváme minutou ticha zesnulého pana Aleše Šubrta, který zemřel ve věku 63 let. Čest jeho památce.  :-(

 Zápas

První poločas toho moc nenabídl, k vidění byla dalekonosná střela uzdraveného Dvořáka, ale mezi tři tyče se nevešla. Na druhé straně se občas zapotil Koubek, ale ani to nemusel mít zapotřebí, jelikož spoustu střel srazila hradecká obrana. Jednou přeci jen hradečtí inkasovali, když si na centr naběhl Třešňák a jelikož stál dva metry za beky Hradce, neměl problém uklidit míč do branky – 0:1.

Gól do šatny našim hráčům moc nepomohl. Jablonec na nás ve druhém poločase vletěl, ale Vaněk mířil jen do tyče. Poté se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. Těsně před koncem měl šanci na vyrovnání novopečený otec Plašil, ale selhal. Jablonec nakonec pod Lízátky uhájil jednobrankové vedení a v dalším kole narazí na Ústí nad Labem.

Fandění

Utkání navštívilo něco přes tisíc diváků, opět stejná písnička. Vedeme tabulku, hrajeme pohár s kvalitním týmem a lidi nikde. Už si to nedokážu vysvětlit. Jedinou omluvenkou je snad práce, jelikož se pohár hrál ve středu.

V sektoru hostí sídlil po celý zápas jeden zamilovaný pár, který byl určitě z Hradce, jelikož při gólu Jablonce ani nezvedli prdele! Jejich choreografií bylo pětiminutové líbání.

Hradecký kotel čítal 11 vlajek na plotě a něco přes sto lidí. V kotli bylo hodně nováčků, ale jsme rádi, že přišli. Tauchy se snaží burcovat celý zápas, ale všichni jsou zklamaní, jak klub bere pohárový zápas. Přeci jen se ale trochu snažíme o atmosféru. Během zápasu roztahujeme barevný nápis PLÁŠO, GRATULACE K EMĚ :-) (Márovi se narodila dcera), ještě jednou velká gratulace a ať roste! Po ukončení utkání při děkovačce odpalujeme čtyři žluté ohně, které dělají pěkný efekt.

Závěr

Nic než zklamání, ale co se dá dělat. Teď už se můžeme soustředit na ligu a bojovat o postup do nejvyšší soutěže. Po zápase se vícepočetná skupina přesouvá do Sokolovny na basketbal. Lvice přivítali Karlovy Vary a rozmetly je o 30 bodů. Fandíme po celý zápas. Třetí čtvrtinu jedeme jeden chorál bez přestávky a fandění graduje. Holky, děkujeme!

Následující rozpis:

26.9. – pátek – 18:00 – Mountfield Hradec Králové – Verva Litvínov

27.9. – neděle – 15:00 – FC Hradec Králové – Baník Most

27.9. – neděle – 19:00 – ČSOB Pojišťovna Pardubice – Mountfield Hradec Králové

 

SPOLEČNĚ JSME SILNĚJŠÍ!