Votroci vezou bod z Hané

 Hradečtí Votroci zajížděli ve 4.kole Gambrinus ligy na Andrův stadion do Olomouce. Z Olomouce si nakonec vezou bod za remízu 1:1.

V úvodu utkání se do slibné šance dostávali hráči Olomouce, ale Koubek včasným vyběhnutím akci zastavil. Po čtvrt hodině hry svou šanci nevyužil Dvořák, když poslal míč hlavou mimo branku. Ve 21.minutě se poprvé skóre měnilo. Olomouc zahrávala standartku a Vepřekův střílený centr zastavila až síť – Olomouc-Hradec 1:0. Hradec nesložil zbraně a snažil se o vyrovnání. Haris Harba poslal míč z voleje přímo doprostřed branky, ale tam stál Blaha. Hradec především dělal problémy z vhazování. Při jednom z nich obránci Olomouce nedokázali balon uklidit do bezpečí, toho využil Honza Šisler a golmana Blahu přeloboval hlavou – 1:1. Nic vážnějšího se už nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhou půli začali aktivněji hosté. Po rohu mířil nad Pavel Dvořák. Dlouho se pak nic nedělo, když už se něco mohl dít, tak ze strany Hradce. Dvořák se prodíral přes obránce, dostal se i přes něj, ale byl mu odpískán útočný faul. O chvíli později rozhodčí odmával ofsajd, kdy se Hradec dostával do stoprocentní příležitosti. V 73.minutě Honza Šisler vybídl nahrávkou do zakončení Tomáše Holeše, jeho pokus vyrazil Blaha jen na nohu Šisler, ten míč napálil bohužel do Harby, který stál v ofsajdu. V závěru utkání sílil tlak Olomouce, nebezpečné centry létaly před brankou Hradce, ale nakonec jsme je ubránili. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1 a Hradečtí tak mají na kontě 3 body za 3 remízy.

SK SIGMA OLOMOUC – FC HRADEC KRÁLOVÉ 1:1 (1:1)

Branky: 21. Vepřek – 40. Šisler

Žluté karty:  Hubník – Harba

Diváci:  4 731 ( hostů +- 65 )

Sestavy:  

SK Sigma Olomouc: Blaha – Škerle, Vepřek, Janotka, Šindelář – Rossi, Hořava, Pospíšil – Ordoš (58. Doležal), Hubník (76. Navrátil), Schulmeister (65. Petr).
FC Hradec Králové: Koubek – Plašil, Hochmeister, Fukal, Poděbradský – Holeš (82. Rezek), Šisler, Strnad – Štěpán, Harba – Dvořák (78. Uškovič).