TISKOVKA PO ZÁPASE S PLZNÍ

Pozápasová tiskovka pánů trenérů Vrby a Kotala.

pár fotek 

p.Vrba: S naším výkonem jsem byl spokojený do 60. minuty. Po vyloučení našeho hráče jsme v 10 lidech hráli zataženě a Hradec si za svůj výkon asi zasloužil vyrovnat. Naše defenzivní práce ale byla bezchybná a tak se nám podařilo vítězství uhájit. Škoda dvou nevyužitých tutovek Petržely a Koláře v prvním poločase, i když musím přiznat, že i Hradec měl dvě velmi nebezpečné střely ze střední vzdálenosti. Na naší hře se podepsal nekvalitní terén, na který si hráči stěžovali a který neumožnil plně využít naše ofenzivní možnosti, hráčům míč na hrbolatém trávníku často uskakoval….

kapelník Kotal : Já ani nesouhlasím s tím, že soupeř hrál od 60. minuty oslaben… Musím se v klidu podívat na video, takto se to v reálu špatně hodnotí, ale já prostě nechápu, proč byl Zelený zastaven hvizdem píšťalky v situaci, kdy šel sám na branku a místo výhody přijde trestný kop. To jsou pro mne nepochopitelné věci. Ale na druhou stranu, utkání jsme si prohráli sami. Důkladně jsme se připravovali na standardní situace soupeře, a stejně jsme při jedné chybovali.  V závěru jsme měli několik dobrých možností, ale chyběla nám lepší “fotbalovost”, kvalitnější řešení situací. Soupeři k výhře gratuluji, ale porážka je pro nás hořká.

dotazy na p.Kotala:

Hradec s Plzní po postupu do ligy prohrál všechna utkání. Byli jste dnes úspěchu nejblíže?

Ano, určitě.  Utkání prostě rozhodla naše chyba při standardce, v závěru jsme sice sahali po vyrovnání, ale kvalita soupeře nám skórovat nedovolila.

Potěší vás alespoň to, že tribuny dnes byly s výkonem Hradce spokojeny, fotbalová ofenzivní podívaná diváky bavila?

My jsme věděli, že Plzeň si je vědoma svých kvalit a nebrání tak na těsno, Horváth i Darida se věnují spíše ofenzivě než bránění. Hrálo se útočně, nám prostě chybělo trochu štěstí a musím ocenit i výborné zákroky Pavlíka.

Koho viníte z obdržené branky? Brankáře Lindra?

Tam byla chyba několika hráčů, ale to bych si nechal do kabiny. Zahaprovala nám komunikace, bohužel, stalo se…

Poznámka: Úmylsně jsem se neptal na rozhodčího, protože kapelník dával i tak jasně najevo velice silné rozladění z jeho výkonu. Bohužel, nechci brečet, ale je zřejmé, že nás na jaře “drbou” jako na valše. Jsme pro “panáčky v pozadí” snadný terč, venkovský klub bez silných kontaktů v Praze a tak fungujeme jako obětní beránek, vykupující hříchy týmů, které z vyšší moci prostě bodovat MUSÍ. Naše slabá koncovka je tomu ovšem samozřejmě nápomocna, rozhodčímu nedá tolik práce soupeře dotlačit k požadovanému výsledku.

Co nechápu, je jarní smršť stížností na terén. Pan Kotal dnes při poznámce svého plzeňského kolegy o špatné hrací ploše jen tiše kroutil hlavou, ale tyto stížnosti jsou v jarní části pravidelnou součástí hodnocení zápasu hostujícími trenéry. Podle mého názoru plocha není nijak špatná a nerozumím tlaku, který je na náš klub v této souvislosti nyní tak silně vytvářen.