SLASK WROCLAW – NÁŠ SOUPEŘ V PŘÍPRAVĚ

Nestává se příliš často, aby naším soupeřem byl tým, který je úřadujícím mistrem ligy své země. A nestane se tak ani letos, protože Slask hraje v předběžně dohodnutém termínu přípravy s Votroky kvalifikační utkání Ligy Mistrů. Tím je zcela jistě zaručeno, že se s úřadujícím polským mistrem letos neutkáme. Původní článek pro logiku diskuze nechávám níže v textu…

(původní text před opravou)…..Letos, podle klubových stránek dne 17.7., se tak stane, když se Votroci utkají s týmem SLASK Wroclaw, který před pár týdny slavil po mnoha letech polský titul. Shodou okolností jsem já, Bleckandwhitee a Ludwajs byli účastni předváděčky Dolního Slezka, jehož je Vratislav (Wroclaw) “hlavním městem” a musím říct, že dolnoslezáci byli na titul opravdu pyšní. Protože se u nich bude hrát naše skupina ME, prezentovali svůj nový stadion. Pokud se na něj podíváte, snad porozumíte mému, asi těžko splnitelnému, přání – sehrát ten přípravák u  Slasku….   Pár informací :

– stránka pro fans o ME : www.wroclaw.pl/uefaeuro2012

– promo materiály v češtině by měly být zde : www.turystyka.dolnyslask.pl

O Vratislavi a stadionu :

Vratislav je metropole Dolního Slezska, má cca 600.000 obyvatel, region cca 2.800.000 obyvatel. Město má bohatou historii spojenou s naší zemí. Jejich nový fotbalový stadion má kapacitu 42.771 fanoušků, stál necelé 4 miliardy Kč,  má 6 pater a výšku 40 metrů.Pár adres :

stadion       klub       historie klubu