Rozhovor s Radkem Voltrem, který bojoval o život

Rozhovor s naším útočníkem, který s ním vedla jedna fanynka a poskytla ho našim stránkám, díky!

1. Nejprve by jsme ti chtěli za všechny hradecké fans popřát brzké uzdravení a ať se, co nejdříve ukážeš na fotbalovém trávníku.  Všem fanouškům a lidem, kteří mi v posledních dnech jakýmkoli způsobem vyjádřili svou podporu, bych chtěl mnohokrát poděkovat. Vážím si toho ! 

2. Radku jak se cítíš? Dnes ( neděle ) se cítím naprosto výborně. Ráno jsem absolvoval s týmem po zápasový běžecký trénink a mé zranění mě již v ničem nelimituje.

3. Pamatuješ si něco ze střetu s gólmanem?  Nepamatuju si nic ze zápasu, pamatuji si jen předzápasovou rozcvičku. Poté mám zhruba 30 minut okno. Znovu jsem začal vnímat až v šatně, když jsem se chystal na převoz do nemocnice a od té doby, jsem se cítil, jako by se nic nestalo. Tedy až na ten ping-pongový míček pod okem J

4. Jaký je rozsah tvého zranění? Úplně první diagnóza bezprostředně po střetu, byl těžký otřes mozku a zlomená lícní kost. Nicméně, po důkladných vyšetřeních v nemocnici, se nic z toho nepotvrdilo a byl z toho lehký otřes mozku, velká podlitina na levé tváři a uražený kus zubu. 

5. Jak dlouho budeš mimo fotbal? To byl můj první dotaz směrem k lékařům. Po dohodě s klubovým doktorem Šopákem se již v pondělí po zápase na Slovácku zapojím do plného tréninku s týmem. Není důvod dál odpočívat. Jak jsem řekl, cítím se dobře.

6. Co ted děláš, když máš odpočívat od fotbalu? Zase tolik jsem toho nevynechal. Po pondělním střetu, jsem měl den volna a poté jsem se již zapojil do tréninku i když jsem nemohl naplno trénovat, chtěl jsem být v šatně, většinu času jsem trávil v posilovně a také kolem Orlice. Sobotní zápas na Slovácku jsem sledoval online a myslím, že máme zlatý bod J

7. Jak to vidíš v budoucnu,  chceš zůstat v Hradci Králové? Zbytečná otázka! Jednoznačně chci hrát za Hradec ligu. Moje zápasové vytížení v prvním týmu, není takové, jaké bych si přál, ale nezbývá než pracovat a pracovat a hlavně dávat góly. V šesti zápasech za juniorku a Převýšov jsem se trefil 5x, věřím že moje šance přijde. Nicméně je mi dvacet let a potřebuji hrát pravidelně kvalitní soutěž.

8. Jakou máš spotřebu gelů na vlasy?  Zajímavá otázka. Určitě daleko menší než by se mohlo zdát. Zcela určitě mi jeden kvalitní gel na vlasy vydrží většinou 2 měsíce.

9. Co říkáš na spanilou cestu Plzně a Sparty Evropskou ligou? Spartu i Plzeň samozřejmě sleduji a oběma klubům moc fandím. Jsem moc rád, že Evropě ukazujeme, že naše klubová scéna dokáže produkovat kvalitní fotbal, který je atraktivní a zároveň účelný. Myslím, že právě cesta, kterou během posledních několika let absolvovala Plzeň by mohla být vzorem nejen našemu klubu. 

10. Co tě baví z tréninku nejvíce a co naopak nejméně? Na tréninku, mě asi jako každého hráče baví bago na rozcvičení, nějaká střelba se soutěží a na závěr hra staříci versus mladíci o ovoce. Nerad bych opomenul také novou dovednostní soutěž, kterou jsme vynalezli společně se Zelím, Sašou a Holim,v poslední době se s námi zapojuje i Koubas. Nazvali jsme jí hra o „ Pidarase“ J Spočívá v tom, že do sebe z několika metrů nastřelujeme míč a každý z nás má dva doteky na to, aby míč nějakým způsobem zpracoval a následně nastřelil do dalšího hráče. Míč samozřejmě nesmí spadnout na zem. Naopak nemám rád dlouhé rozcvičky a dlouhou zimní přípravu, která je opravdu zbytečně dlouhá! Sezona by mohla být daleko delší. 

11. Na kterém stadionu kromě „Malšáku“ rád hraješ a proč?  Kromě naše stařičkého stadionu, jsem si oblíbil hlavně stadion Pod Hrádkem v Čáslavi, na kterém jsem odehrál několik velice povedených zápasů. Doslova splněným dětským snem pro mě bylo, zasáhnout do zápasu na Letné. A krásným stadionem je nyní i Doosan aréna v Plzni.

12. Jak vnímáš hradecké fanoušky při zápasech doma i venku?   Velice pozitivně !! Naši fans, jsou naprosto úžasní, a leckdo z ligy nám je může závidět. To si samozřejmě já i moji spoluhráči dobře uvědomujeme. Jejich podpora na domácích, ale i na venkovních zápasech je fantastická. Navíc zaslouží obdiv, když jsem byl na jaře zraněný a jel jsem se podívat autem na zápas do Edenu, a v centru Prahy jsem projel kolem legendárního Holobusu, který vypadal, že mele z posledního, měl jsem strach aby vůbec dojeli. Jednoznačně všem fans, palec nahoře !

13. S kým jsi při delších zájezdech na pokoji nejraději? Tady to je jednoduché. Absolutně vždy jsem na pokoji se Zeleninou ( Zelí ). I když je to celkem introvertní člověk, velice si rozumíme, probereme co je nového ve světové kinematografii a většinou sledujeme nějaké filmy, kterých máme oba požehnaně. Problém nastane až ve chvíli, když si začnu nahlas  zpívat, to je potom Jarin nepříčetný :-D.

14. Jak  se ti hraje za juniorku?  Jsem rád, že je tu možnost, mít zápasové zatížení v případě, když se nedostanu do zápasu prvního týmu. Trenér Prokopec již v několika předešlých sezonách ukázal, že dokáže dát dohromady velice silný a konkurenceschopný tým, ve kterém je několik hráčů, kteří mají svou kvalitu! Na druhou stranu, musím otevření říct, že juniorská liga, je stále mládežnický fotbal. Soutěž dospělých je prostě něco jiného ať už se jedná o první, druhou nebo třetí ligu.

15. Poslední otázka Hradec nebo Pardubice? J  Tak to je jasný, že Hradec. J

 

Dík za rozhovor

J. k L.J.