Marnost nad marnost

Výsledek každý tipoval různý, ale asi jen ten nejzarytější optimista bydlištěm Vršovice věřil, že zápas mezi našimi Votroky a Slávií dopadne tak, jak dopadl.

Jen pro připomenutí pár faktů:

  • Slávisté na jaře skórovali pouze 5x
  • Slávisté na jaře vyhráli pouze s posledním Žižkovem
  • Slávisté na gól čekali 300 minut
  • Hned dva slávisté dali svůj vůbec první gól v sešívaném dresu

To, co se dnes odehrálo, byla naprostá a nevysvětlitelná hanebnost s takovými chybami, že i SK Horní Dolní z XX. okresní soutěže by nemohli neprohrát. Člověk si při sledování této frašky vzpomněl snad i na nedávný incident v Janově, kde fanoušci donutili hráče sundat si dresy, a začal přemýšlet, zda ten lev na jejich prsou  není spíš výsměch.

Člověk přihlížející tomuto utkání se musel zamyslet i nad motivací hráčů – byl to jen výjimečný kolaps, zabalili to snad po zápase se Slováckem s vidinou záchrany nebo snad byli motivování … ne to ne, to se přece děje v Příbrami, ale ne u nás v Hradci, nicméně přece jen, takový výkon?! Ani jedno vysvětlení není uspokojivé, dalo by se říci, že všichni fandové nadšeně jezdící za svým týmem, “i když už o nic nejde”, byli zesměšněni. Akci “Zaplňte Malšák!” může vedení klubu bez obav odpískat, protože po tomto “představení” ve středu večer přijdou beztak maximálně ti nejzarytější a i mnozí z nich si to možná rozmyslí.

Pohlédnu-li na jarní výsledky, je to čím dál tím větší bída a co je horší, i hra samotná je stále více k pláči. Kam se poděla naše pověstná kreativní hra z minulosti? V posledních zápasech, až na čestné výjimky, nikdo nic překvapivého nevymýšlí, většina přihrávek je naprosto předvídatelná, ofenzivní hráči se při rozehrávce raději schovávají … ne, dnes to pro mě nebyl ojedinělý kolaps, dnes pouze zkolabovala i naše obrana.

Bojím se toho, co bude příští rok, našeho Kapelníka mocně lákají do Jablonce a je jasné, že se na naši malšovickou ruinu nikdo věhlasný a zkušený hnát nebude…

Známkování tentokrát žádné nebude, vítězem soukromě vyhlašuji Jirku Lindra, za to, jak silné nervy musí mít, když vydrží celý zápas sledovat takovou tragédii před sebou, ostatní za pět.